Presentation av oss

Varför blev det att vi bloggar!

Varför blev det blogg, mycket av svaret är att det är kul att skriva och att våra barn och vänner skulle veta vad vi gjorde. Också att man kommer ihåg och kan gå tillbaka och läsa, vi hade loggbok innan men det var inte samma intresse att skriva. Blev roligare när man kunde dela med sig av sina upplevelser. Det har vi fått bevis på många gånger att vi har gjort!

Bloggen ReseLinda startade upp gruppen Husbilsbloggarna på Facebook för något år sedan. Tanken med den gruppen är att vi som bloggar om husbilsresor, husbilsrelaterat och husbilsliv skall kunna ha en plats att dela våra blogginlägg. Inbjuden av Linda att skriva inlägg som en presentation av oss.

Presentation av oss inkl husdjur maskotar.

Det är Birgitta och Jag, Nils-Åke och vår hund Lilla My, hundrasen papillon, som är besättningen i Malibun. Idag har vi passerat 70 år och man kallar oss äldre äldre! Maskotar som vi har kallar vi Rymligen och så Hälga köpt på Trollstigen & Hälge fick vi av kompisar som tyckte att Hälga skulle ha en kompis också. Jag NÅ tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom Verkstadsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. I första husbilen hade vi en hund som hette Fiddeli, hundrasen var Dvärgpudel.

Våra husbilar och var vi har kuskat runt.

Idag äger vi en Malibu Van 2015 som är vår fjärde husbil och som vi stortrivs med. Just 3,5 ton vi kommer fram och kan parkera på en vanlig parkeringsplats. Det hela började 2000 med att vi skulle köpa husvagn igen. Vi hade efter 15 år med husvagn varit utan i några år eftersom barnen var i den åldern att de inte längre ville följa med ut med vagnen. Var hemma i gamla hemtrakterna i Söderköping och träffade vänner som hade köpt en bensinare Citroën Dethleffs och blev vi intresserade av husbil. Hittade ingen begagnad så det blev ny vid första köpet. Första bilen blev en CI Roller 41 Team 2001 sedan en CI Riviera 55 2004 efter 3 år skulle vi åka till husbilsfirman och köpa gasol och där stod den, en Carthago E-line 2006 1 år gammal. Fy, så mycket pengar men ack så kul vi har haft! Många resor har vi gjort. Norge flera år från Kristiansand upp till Lofoten,Finland, Lettland, Litauen. I maj 2015 bytte vi till en Malibu Van och körde till Nordkap. Hem och packade om och körde söderut till Portugal där vi var över vintern. Våren 2017 blev det södra England. Baltikum gav mersmak finns mer att uppleva. Övervintringar i Spanien och Portugal 6 månader i några år har det blivit.

Bild på 1sta husbilen vi var Atlanthavsvejen Norge 2dra husbilens bild är tagen i Laerdalstunneln Norge, 3dje husbilens bild är tagen på camping Eden Peniscola Spanien, 4de husbilens bilder fricampar vi Praia Gale Portugal och nästa bild på Van;en camping på Åland

Kartan är resvägen andra året vi övervintrade på iberiska halvön.

Vad är bäst och sämst med vår Van.

Friheten att bara komma iväg och stanna där man vill. Sedan alla upplevelser vi har haft platser som man annars inte skulle kommit till. Det bästa med denna bilen är nog att den är automatväxlat och 150 motor har backkamera och utvändig påfyllning av fast gasol tank. Duschen är rymlig för att var en mindre bil. Smidigheten, vi tar oss fram och jag kan inte säja till Birgitta att vi är för stora för att köra in och stanna/parkera där längre. Ska man säga något negativt så är det där med cyklar. Förr stoppade man in dem i bilens garage men det går inte i en Van.

Rastplats i Finland invid Ryska gränsen se här Googel Maps.

Vart vi är nu. Hur ser 2020 ut.

År 2020 våren blev lite som att trycka på pausknappen! Covid-19 pandemin stoppar. Vi pratade om åka till Finland och NCT Kuopio vi är med i Caravan Club det är nu inställt på grund av Covid-19. Vi har deltagit i tidigare på dessa träffar i Danmark, Norge och Sverige. Husbilsklubben ställer också in träffar. Än så har vi hållit oss hemma bara varit iväg och satt på sommardäcken i år blev det två nya framdäck. Var ute på en dagstur på Bjärehalvön.  Vi tillbringade Julen och Nyår på olika platser i Sverige då fick husbilen tjänstgöra som hotellrum. Vi har hittills inte planerat något än ser fram mot midsommar och hösten.

Semester i Sverige om man kan kallat för semester när man är pensionär.

Favoritplatser ort, land och campingar

Favoritplatser finns det många! Mycket som man vill återse och återuppleva. Portugal är en sådan plats. Till Holland och tulpanerna Keukenhof kan vi åka en tredje gång. Vi har Dalarna som en favorit i Sverige runt Midsommar. Platser i våra Nordiska grannländer. Vi bor i Helsingborg har bara några mil så är vi i Tyskland.

Vilken plats vill vi inte se igen.

Finns knappt någon sådan plats som man inte vill återse! Det har hänt att man kommit in på ställplatser och campingar som man inte gillat. Då behöver man inte återvända dit!

Något speciellt som har hänt på resan.

I Sitges Spanien letade vi plats för natten kom ner i centrala delarna av staden. Här kan vi nog gena genom stan sa jag! Kom in på små små gator och vad händer….. ja, det som inte får hända. Stöter emot en parkerad bil på en supertrång gata med mycket hög trottoarkant. Repade en bil och ett positionsljus gick sönder och repor på vår. Hur får man tag på Polisen, kallade på ett yngre par som gick på torget, som kunde hjälpte mig att ringa. “Genväg blev sen väg”

Finns massor av händelser att plocka fram Motorhaveri, topplockspackning i Cartagena men med en härlig veckas vistelse i den staden. Bärgning har vi upplevt men med Falk assistans löser sig det bra. Inbrott när vi sov i bilen på ställplats där man känner sig som tryggast. Inget stulet Birgitta vaknade men trasig passagerardörr låset. Störda har vi inte blivit så ofta men en gång hemma i Söderköping 2002 var det en som inte förstod att han skulle ha gått hem istället.

Vi blev avråda att köra i Baltikum av Finländarna men. Ska alltid bilda sig en egen uppfattning av resmål och länder det gäller allt.

Smarta tips!

Vid köp av Ny eller Begagnad husbil första gången anlita auktoriserad husbilsfirma. Tänk på hur många ni är som ska åka i husbilen vuxna,tonåringar och barn. Ju fler som ska med desto mer packning Lastvikten och totalvikten är en sak att tänka på. Och att man väljer större motor. Det är inte alltid det går att bara svänga in säkert där man vill och stanna. Bra att man ser efter på platsen innan man svänger in eller backat dit.  Ett mat tips, att ha en lite tryckkokare  i husbilen Oj så mycket goda grytor man kan fixa på 30 minuter.

Appar, Websidor, Kartböcker, Vänner.

Kart böcker har inte varit min grej! Kartor var inget som vi ville släpa på, hade PC,n som var installerad med AutoRoute och Gps puck, där platser var inlagda. MEN tiderna förändras och tekniken går fram. Första resorna förlitade vi oss på MC Donald när det gällde WiFi. Vi har köpt ett antal GPS:r innan jag tog till Samsung plattan och använder som GPS med b.l.a Co Pilot lätt att lägga in poi. Även Sygic har vi köpt och kan vi använda. Idag med WiFi i husbilen så är Googel maps en bra navigator.

Betalversionen av CamperContakt har vi använt flitigt som ställplats app.

MEN med vänner och andras bloggar man läser så har man tips så det räcker. Räcker inte det så frågar man sig fram.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

4 reaktion på “Presentation av oss

  1. Roligt att läsa! Ja, visst kändes detta år lite som att trycka på en pausknapp! Men vi är å andra sidan gladare än nånsin att vi har husbil, då är det ändå enklare att ställa om!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *