Sofiero i Januari

Sofiero parken i sluter av Januari i strålande solsken men………..Oj, så kallt om kinder och händer. Nu är det fri entré till parken under högsäsong April till September får man betala entréavgift.

Här skapas en ny anläggning som kommer att planteras med ätbara växter, fick jag mig berättat.

Nu är Buxbomshäckarna klippta.

I slutet av sommaren i dahlia kvarteret, exploderar det av färger. Blommar med över 30 olika dahlia sorter men än är det inte så mycket färgprakt.

Bron över ravinen. Där i ravinen, i slutet av maj och i början av juni är det full explosion av blommande Rhododendron och Azalea buskar.

En trappa, en genväg upp till  Skulpturgruppen som består av 40 fyrkantiga stenar. Finns mer att upptäcka!

Albinlinjen eller Skånelinjen, så heter värnet som byggdes under andra världskriget.

Slottet i bakgrunden av Skulpturgruppen  som jag nämnde tidigare..De är placerade i ett rutmönster en kvadrat på 15 x 21 meter

Frisering av träden, om de inte gjorde detta skulle utsikten över Öresund helt försvinna när man är på den stora gräsytan framför Orangeriet.

Kronprinsessan Margaretas blomstergata här är inte mycket till blomsterprakt än. Men här kommer det att vara fullt av blommor i sommar.

Rhododendron, plantor på tillväxt kan hända för senare utplantering!

Satsas stort på ny upplevelse nere vid Lekstugan för barnen med en höghöjdsbana.  Sofieros hemsidan

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

9 reaktion på “Sofiero i Januari

  1. Det är bäst att passa på att göra utflykter när vädret är så här fint! Här i Västergötland har vi haft varannandagsväder. Ena dagen skiner solen från en blå himmel och nästa regnar det på tvären.

  2. Vilka fina bilder, rena Våren hos er. Sofiero som vi aldrig har besökt, kanske det blir våran tur snart. Här hemma är det snöblandat regn, trist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *