Julen 2022

Julen 2022 firade vi i Kävlinge. Julen blev alldeles rätt i år, efter två år med förhinder där vi inte har kunnat vara med på grund av Covid-19. I år kunde vi alla samlas hos Patrik & Åsa. Våra barn och barnbarn med respektive och barnbarnsbarn samlades till julfirande. Det bjöds på fyrarätters meny som Per-Thore & Ida och värdfamiljen har hjälps åt med, där PT var den drivande i matlagningen.

Det finns ett bord till vi var 25 personer.

Vid denna fina dukning som Åsa och Rebecka fixat, avnjöt vi julmenyn

Det blev bara ett kort på den första rätten som blev serverad. Meny: Kronärtskockssoppa, Smörrebröd med sill, ägg och räkor, rostbiff. Ankconfitering med brysselkål och bacon, grönsaker, Creme brulée och så klart kaffe såklart.

”Ankconfitering är en fransk delikatess, typisk för Gascogne-området. Huvudråvaran är ankan, speciellt benen.”

Granen står så grön och grann i stugan. Michaela  & Cornelia, barnbarn, försöker gömma sig när jag siktar med kameran.

För de små överraskade tomten med ett besök i år. Lilla Lova talade direkt om för tomten när han kom innanför dörren, vad hon hette och hur gammal hon var. Alla instämde i kör ett stort JA när tomten frågade om de hade ätit upp sin gröt och varit snälla. Levi, Frans, Ellie och Lova var så förväntansfulla att ingen var ängslig för tomten.

Birgitta och jag har hotellet parkerad på gatan utan för familjens hus. Så kom MASA  skyddstäcke på, med det får vi ett effektivt skydd mot kyla, isiga rutor, blåst.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Julen 2022

  1. Vad härligt att ni fick fira en fin julhelg tillsammans med alla nära och kära! I dessa tider kan man inte planera någonting men lir det inte som det ska får det bli bra ändå!
    Nu önskar vi er god fortsättning och Ett Gott Nytt År!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *