Vintersolståndet

Igår var det Vintersolståndet nu vänder det och dagarna blir längre. Man kan säja att det är början på ljusare dagar fast vi är mitt uppe i Juletid. Det är också lite bestyr kring Julhelgen som vi förhoppningsvis kan fira utan regn. Prognosen för den 24 Dec ser inte så bra ut mulet men +16 grader, 12 s/m.

Solens strålar värmer ordenligt under dagen. Läste att i Helsingborg/Malmö trakten är solhöjden över horisonten som högst när solen är uppe vid 9 tiden på morgonen här i Algarve. Vi har det skönt går i shorts och kortärmat om dagarna.

Det har fyllt på med bilar här på ställplatsen, ser ut att bli fullbelagd till julhelgen. Vi är 8 svenska bilar som står här nu.

Några bilder från promenaden med Lilla My här i Silves.

Untitled 3

Untitled 4

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Vintersolståndet

  1. Silves är en trevlig stad, men jag trivs ännu bättre här i Albufeira. Jag hade intrycket att det var så backigt, men det har gått betydligt bättre än vad jag trodde. Vi blir kvar här över helgerna, sen åker vi nog österut. Ha en riktigt God Jul! Elisabeth o Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *