Övervintrare

Vi är inte ensamma om att övervintra här i Portugal på Algarve. Här i Silves är vi flera hundra husbilar. Det är Engelsmän, Fransmän, Holländare, Belgare, Svenskar och Tyskar det finns fler nationaliteter men dessa är i majoritet. Många väljer att fricampa (gratisplats) Vissa växlar mellan fricamping och ställplats. Och så de som väljer att stå på ställplats/camping hela övervintringstiden.

Ställplats är lika med bekvämlighet, närhet till facileteter som tömning och fylla vatten även El, Dusch och tvättmaskiner på visa ställen. Många har bara tillgång till vatten och tömning.

Fricamping/vildcamping där är det inte självklart att du kan hitta vatten och tömning utan att man måste köra till någon ställplats eller camping för att tömma och fylla vatten.

Ofta är det bristen på att kunna ladda batterierna som gör att man väljer ställplats. Solcellerna räcker inte till när det är mulet väder. Så är det för oss, vi behöver möjlighet att ladda el-cyklar och datorer mm.

Man ser att på helger (T ex: Jul) då var ställplatsen (50 platser) fullbelagd till och med två extra så det var 52 st. husbilar. Det var många som var inne och vände så det kunde ha varit flera platser.

Bild Ställplats.

IMG_0030

Bild Frikamping

Frikamp

Boulen idag slutade 2-0 till vinnande laget.

IMG_0027

 

2 reaktion på “Övervintrare

  1. Telefon och dator behöver laddas ibland. Då är det bra med el.
    Tre till fem dagar, klarar vi oss men skall vi stå längre då vill vi ha service. WC, El, Vatten, tvättmaskin och WIFI.
    Kör vi en bit så laddar det ju igen så det går att hanka sig fram rätt länge.

    Ha de gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *