Några dagar…..

IMG_0719

Nu har vi varit några dagar i trakterna kring Peñíscola och Benicarló på La Volta 40°23’53″N 0°24’09″E. Närmare bestämt en vecka och detta är en favorit ibland många vi har. Har varit fullbelagd de flesta kvällar då kommer skylten Completo upp vid grinden. Det är första gången vi har kört in på gamla delen bland träden. Trångt är det. En engelsman touchade till oss med backspegeln men det gick att polera bort. Om jag inte hade stått och fått stopp på honom så hade risken varit stor att skadan blivit större, han hade ingen koll åt vårt håll.

Men det händer också bra saker. En kväll knackade det på dörren och ingen mindre en Claes & Gun-Britt står utanför. Så vi fick några kul dagar tillsammans. Vi var på Paellaafton på restaurangen en kväll och även på Morsans restaurang en annan kväll. Alltid gott att äta borta. Vi cyklade ner till playan också och tog en öl men det var kallt och blåsigt så det blev ingen längre tur.

Vi har haft trevliga dagar här med ”Rulle” Bengt & Monica och Gert & Barbro. Var också inne på camping Eden och hälsade på Hans & Margareta som tillbringar vintern där.

P2212348

Birgitta och jag har använt våra El-cyklat för att ta oss till Peñíscola och Benicarló. Var i söndags uppe till gamla staden i Peñíscola alltid trevligt att gå runt där. Hela ”Gamla sta’n” ligger på ett berg så det är många smala branta gränder. På en del gränder kör de bil också så det gäller att man kommer undan upp på en trappa när det kör förbi. Det är alltid mycket folk på söndagarna. Spanjorerna är ute med hela familjen i helgen, restaurangerna är ofta fullsatta. De utnyttjar verkligen ledigheten med att umgås med familjen. Och är vädret soligt och fint så är det bara en fördel.

peniscola1

IMG_0795 IMG_0801

Har kunnat följa hur det växer. Här har man kommit igång med att plantera ut grönsaker.

IMG_0710

Barbro har gjort ett snyggt armband till Birgitta

IMG_0832

Detta trodde vi var en cache men den var en levande varelse viftade på svansen när jag lyfte upp den.

IMG_0533

Ute på tur med C-G & G-B

IMG_0526

5 reaktion på “Några dagar…..

 1. Lyckades radera ditt mejl!
  Vi har stått två nätter på Camping Sol D `or och rullar i dag vidare utefter kusten!

  Ha de gott!

  Svar det kan alltid gå fel någon gång. Vi är i Roses Här är det karneval helg propp fullt på JonCar mar Camping. Vi är här för fjärde gången. Trivs här.
  Nisse & Birgitta
  nilsakeh@gmail.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *