Hemma

Vi fick hjälp av Linn att boka biljett till färjan till den 12/3 kl 8,00, eftersom vi saknade internet, 869 kr var ett bra pris tyckte vi.

11/3 fortsatte vi väg B191 upp genom Tyskland vi hade ca 38 mil att köra idag. Vi ville undvika risken att hamna i kö så vi valde småvägar. Utefter vägen såg man att våren är på väg och att vårbruket är i full gång på fälten. Även massor av tranor som gick och betade på fälten.

Hittade en plats bara ca 2 mil från Celle där man kan tanka vatten och tömma Eschede N 52.73737 E 10.24094 nu när vi kom så var det trädfällning som pågick runt serviceplattan. Plats för 10 bilar även långa husbilar om 12 m.

IMG_0729

Sassnitz var målet och även färjeläget. Klockan var sen eftermiddag när vi stannade till vid Lidl och handlade innan Sassnitz. Skulle vi köra ner och stå vid terminalen? Nä, vi valde att stanna på parkeringen ner mot Prora. Strandparkplatz N 54.47502 E 13.57057 en stor öppen plats nära stranden. Fanns skyltar om betalningsautomat men ingen automat. Pratade med ett äldre par och fick veta att det var fritt att stå där. En tysk hb stod där också med parabol och trädgårdsmöbler så det har nog stått där ett tag. Kall natt men lugnt och tyst.

IMG_1007

IMG_1016

Kl 7,00 checkade vi in vid terminalen. Fick en lugn överfart. Lilla My fick vara kvar i husbilen under överfarten. Rullade av färjan i Trelleborg vid 12 tiden onsdag. Väl hemma i Ödåkra så har vi rullat 8796 km runt i Europa.

Så nu blir det att tvätta, städa bilen och ta tag i trädgården mm!

 

Untitled 8                         8796 km runt i Europa

Untitled 4

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Hemma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *