Skolavslutning i ………

Billeberga för Michaela och Cornelia. Klockan 9 skulle vi vara på plats. Oj, vad bilar utefter gatan och på parkeringen. Så vi fick ställa bilen hemma vid villan och göra sällskap med Linn till skolan. Alla elever fick gå in först och så fick vi vuxna ta plats efter dem. Gymnastiksalen  blev snart fylld med  föräldrar, syskon och mor/far föräldrar. Vi fick lyssna till mycket sång under en timme av de olika klasserna. Sedan delade  förskoleklassen ut en ros till varje elev i sexan som nu ska gå vidare till en annan skola i sjuan.

Avslutning i klassrummet men Oj, vilken regnskur det kom när vi skulle över skolgården  och inte kom vi in i skolan den var låst. Birgitta och jag hade paraply men det hjälpte inte mycket i detta regn som kom på tvären. Visst blev vi blöta men det var ju bara vatten så det torkade fort när vi kom in i klassrumet. Barn och fröknar avtackade varandra inför sommar lovet.

Uppehåll när vi gick hem för att fika och hjälpa Linn med lite förberedelse utomhus. Familjen väntade hem pappa Björn som varit på tjänstresa och sedan skulle de sätta sig i bilen och åka till Söderköping på bröllop över helgen.

 

Efter som man inte fick fotografera så kom jag på att ljud kunde man ta upp! Det är Cornelias klass 1 som sjunger   “Sommarlov”.

 

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Skolavslutning i ………

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *