Halva Augusti har gått

Idag smattrar regnet på uterumstaket och HD (Helsingborgs Tidning) skriver att håll i hatten det kommer att blåsa ordentligt i kväll. Hösten är på väg nu är det plogen som arbetar på åkrarna och inte skördetröskorna!

Vi har haft det skönt här hemma i Ödåkra i sommar. Birgitta har tyckt att det varit jobbigt i värmen. Och det håller jag också med om. Det är skönt att komma undan i skuggan.

Vi har firat många födelsedagar! Rebecka hade kalas när hon fyllde 8 år i augusti. Linn och Gisela fyllde i juli och Björn nollade i augusti. Ja, det är många som har fyllt år. Gisela var hit hem och firade sina flickor Patricia och Moa då fick vi hela familjen samlad här hemma. Kul när alla kan vara hemma samtidigt.

Kul att vi har haft husbilsvänner som har kommit och hälsat på oss. Och även stannat över natt.   Husbils vännerVi har varit ute och Geo-cachat här i Nordvästra Skåne från Kullaberg – Ängelholm till Helsingborg. Varit med på tre Event (träffar) så jag har bekantat mig med andra Geocachare i Helsingborg och Helsingör. Var till Helsingör igår lördag på ett event och fick även loggat ett antal cachar i Danmark. Det är en uppgift (frivilligt) Att under augusti logga sex olika slags cacher för att kunna få den sjunde souveniren. Varit en kul grej som har tagit mig runt i omgivningarna.

Caching eventKom till exempel till Helsingborgs Campingklubb! Detta är ett sommarparadis för ett 45-tal ”campare”. Nu är det inte tält, husvagn eller husbil man ställer upp där. Utan här är det en liten stuga som man monterar upp på våren och monterar ner på hösten. Ligger väldigt naturskönt utefter Öresundskusten.

Hbk camping klubb
http://domsten.nu/2004/04/29/halsingborgs-campingklubb/

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Halva Augusti har gått

  1. Ni har, precis som vi, hunnit med en hel del nu i sommar ser jag. Usch ja…. nu har hösten gjort sitt intåg och det över en natt, inte kul alls tycker jag. Själv håller jag på att planera för höstens/vinterns resa, som den här gången kommer att gå ner mot Grekland. Följ oss gärna på bloggen. Ha det gott även om värmen försvunnit. 🙂

  2. Visst har det hänt mycket under den sköna sommaren, men något mindre när det var som varmast. Snart får man fundera kring hösten och vad som ska hända då! Elisabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *