Norge

Efter en skön natts sömn i Morokulien vaknade vi och upptäckte att det var sex husbilar som övernattat. Temperaturen under natten har nog varit ner mot noll det var bara +3 grader när Lilla My och jag tog morgonpromenaden.

IMG_1412

På vår promenad blev resultatet två cacher utefter Svensk/Norska gränsen.

Vi fortsatte in över gränsen till Norge idag. Vi mötte många norrmän som var på väg mot Charlottenberg. I Kongsvinger var bron avstängd och det var hänvisningsskyltar så GPS:en surade och det blev kartan en stund. Det visade sig att det var en nybyggd väg där det skulle bli någon form av tävlingar under dagen. Vårt mål för dagen var Lillehammer, Olympiastaden 1994.

IMG_1414Vi valde att köra in på Lillehammer camping. Här är det ingen trängsel idag. Lördag eftermiddag var det däremot trängsel vid köpcentret i byn. Fördelen att stanna tidigt på dagen är att vi kan ta det lugnt och ta vara på solen. Riktigt skönt att koppla av efter man har kört några mil. Fri WiFi här på campingen så antennen åkte upp på taket för bättre mottagning.

IMG_1424

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Norge

    • Det är bekvämt men kostar lite att ta in på camping. Vi föredrar bekvämligheten ibland vid dåligt väder / men gillar även friheten “fricamping”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *