Norge

Efter en skön natts sömn i Morokulien vaknade vi och upptäckte att det var sex husbilar som övernattat. Temperaturen under natten har nog varit ner mot noll det var bara +3 grader när Lilla My och jag tog morgonpromenaden.

IMG_1412

På vår promenad blev resultatet två cacher utefter Svensk/Norska gränsen.

Vi fortsatte in över gränsen till Norge idag. Vi mötte många norrmän som var på väg mot Charlottenberg. I Kongsvinger var bron avstängd och det var hänvisningsskyltar så GPS:en surade och det blev kartan en stund. Det visade sig att det var en nybyggd väg där det skulle bli någon form av tävlingar under dagen. Vårt mål för dagen var Lillehammer, Olympiastaden 1994.

IMG_1414Vi valde att köra in på Lillehammer camping. Här är det ingen trängsel idag. Lördag eftermiddag var det däremot trängsel vid köpcentret i byn. Fördelen att stanna tidigt på dagen är att vi kan ta det lugnt och ta vara på solen. Riktigt skönt att koppla av efter man har kört några mil. Fri WiFi här på campingen så antennen åkte upp på taket för bättre mottagning.

IMG_1424

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Norge

    • Det är bekvämt men kostar lite att ta in på camping. Vi föredrar bekvämligheten ibland vid dåligt väder / men gillar även friheten ”fricamping”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *