Nu när vi……..

Nu när vi är hemma så följer jag (Nisse) många bloggar. Jag är i Portugal/Spanien får uppleva nya platser och även se platser som vi själva har besökt. Grekland och Sicilien även Marocko är också ett resmål för många, vi har aldrig varit där. Men lärorikt och intressant att läsa deras berättelser. Har vänner som är på väg på sin första resa genom Europa till sina slutmål. Ska bli intressant att höra hur resan har gått. Det är ett ekipage på 15 meter släp med personbil på. Intressant är det också att läsa om planering för en långresa i Europa. Jag är lika intresserad att läsa om de som är hemma i gamla Svedala och kör med husbilarna i vinter.

.

Vi har också en del att tänka på nu när det är lag på vinterdäck på tunga bilar också. Var själv idag och satt på vinterdäck på lilla bilen. Har också valt ut till husbilen Nokia med snöflingesymbolen 215/75 R16C 116/114S. Svårt att hitta bra begagnade däck med rätt belastningsindex. Skulle jag hitta begagnade så köper jag det.

Ska man ha snökedjor eller kanske satsa på AutoSock

Snökedjor tar upp till 30 minuter att montera och kallt om fingrarna blir det nog. Vi hade med kedjor ett år vi körde i Norge var till Gol och Geilo, mycket snö. Men behövde aldrig använda dessa. Det var nog tur för jag hade inte provmonterat dessa någon gång.

AutoSock ska ta ca 2-5 minuter att montera på däcket. AutoSock är en snöstrumpa som träs över däcket. AutoSock ska ge grepp när man överraskas av is och snö och halka. De ska vara bullerfria och kunna köra 50 km/tim. Väger inte så mycket (AutoSock 1 kg, kedjor ca 5 kg) tar de inte så mycket plats att förvara. Går att återanvända och även tvätta. Godkända av tyska TÜV. Såg det på många bensinstationer när vi körde i Frankrike utefter A75 att de sålde AutoSock.

Ej namngiven 1Bild lånad av Google

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Nu när vi……..

  1. Vi fick alldeles nyligen höra om de där snösockorna, men det blir nog snökedjor som vi tar med oss ner i Europa. Snösockorna verkar enkla och smidiga, men kanske inte lika effektiva? Och så fick vi för oss att de inte var godkända överallt? Men jag har inte full koll…

  2. Visst är det säkrast att ha med sig rejäla saker när man vet med sig att det kanske blir problem där man kommer att köra. Sen får man hoppas att man slipper använda dom. Ha det fint:)

  3. Vi har snökedjor, de tål att köra på och klarar omild behandling om de är rätt monterade. AutoSock är nog betydligt skörare och klarar nog bara att hjälpa till då man har kört fast. Tror att de slits fort ner när man kör på vägar som är sandade med krossand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *