Nu när vi……..

Nu när vi är hemma så följer jag (Nisse) många bloggar. Jag är i Portugal/Spanien får uppleva nya platser och även se platser som vi själva har besökt. Grekland och Sicilien även Marocko är också ett resmål för många, vi har aldrig varit där. Men lärorikt och intressant att läsa deras berättelser. Har vänner som är på väg på sin första resa genom Europa till sina slutmål. Ska bli intressant att höra hur resan har gått. Det är ett ekipage på 15 meter släp med personbil på. Intressant är det också att läsa om planering för en långresa i Europa. Jag är lika intresserad att läsa om de som är hemma i gamla Svedala och kör med husbilarna i vinter.

.

Vi har också en del att tänka på nu när det är lag på vinterdäck på tunga bilar också. Var själv idag och satt på vinterdäck på lilla bilen. Har också valt ut till husbilen Nokia med snöflingesymbolen 215/75 R16C 116/114S. Svårt att hitta bra begagnade däck med rätt belastningsindex. Skulle jag hitta begagnade så köper jag det.

Ska man ha snökedjor eller kanske satsa på AutoSock

Snökedjor tar upp till 30 minuter att montera och kallt om fingrarna blir det nog. Vi hade med kedjor ett år vi körde i Norge var till Gol och Geilo, mycket snö. Men behövde aldrig använda dessa. Det var nog tur för jag hade inte provmonterat dessa någon gång.

AutoSock ska ta ca 2-5 minuter att montera på däcket. AutoSock är en snöstrumpa som träs över däcket. AutoSock ska ge grepp när man överraskas av is och snö och halka. De ska vara bullerfria och kunna köra 50 km/tim. Väger inte så mycket (AutoSock 1 kg, kedjor ca 5 kg) tar de inte så mycket plats att förvara. Går att återanvända och även tvätta. Godkända av tyska TÜV. Såg det på många bensinstationer när vi körde i Frankrike utefter A75 att de sålde AutoSock.

Ej namngiven 1Bild lånad av Google

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

8 reaktion på “Nu när vi……..

  1. Vi fick alldeles nyligen höra om de där snösockorna, men det blir nog snökedjor som vi tar med oss ner i Europa. Snösockorna verkar enkla och smidiga, men kanske inte lika effektiva? Och så fick vi för oss att de inte var godkända överallt? Men jag har inte full koll…

  2. Visst är det säkrast att ha med sig rejäla saker när man vet med sig att det kanske blir problem där man kommer att köra. Sen får man hoppas att man slipper använda dom. Ha det fint:)

  3. Vi har snökedjor, de tål att köra på och klarar omild behandling om de är rätt monterade. AutoSock är nog betydligt skörare och klarar nog bara att hjälpa till då man har kört fast. Tror att de slits fort ner när man kör på vägar som är sandade med krossand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *