Gåsmiddag

20141109 3

Det är ca 28 -29 år sedan vi började träffas och äta Gås. Nu har vi inte kunnat vara med på tre år eftersom vi varit i Spanien/Portugal under vinterhalvåret. Det har varit en trevlig tradition som vi många gånger kommer att tänka tillbaka på.

Så i går var det dax igen med Gåsmidag tillsammans med Eva & Gerry och Göran & Kerstin. Det är Eva som under alla år har tillagat gåsen och vi har alltid haft Skånsk äppelkaka och lite annat gott med oss. Svartsoppa har vi haft flera gånger så också i år även om det nu bara var Eva och jag som vill ha det . Kerstin serverade oss en god förrätt.

20141109 2

Vi hade husbilen parkerad hos dem så det var nära hem. Klockan brukar alltid bli sen.

Efter frukost och avskedskaffe for vi till Höganäs tidig förmiddag.

Det var bestämt att vi skulle till Höganär på hantverksmässan i Blå hallen (Händer Kan). Vi hade bestämt träff med Claes & Gun-Britt Merking som väntade på oss nere vid lotshuset i Höganäs. Så det blev några timmars gemenskap med dem och ett besök på mässan.

Ej namngiven 6

Fars dag är det också idag. Efter midagen kom Linn & Björn och barnbarnen och bjöd på kaffe och nybakade Dumlekakor.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

12 reaktion på “Gåsmiddag

  1. Det låter väldigt skånskt, och trevligt förstås! Jag kommer från Skåne, men är inte van att äta gås… Däremot minns jag att vi gjorde gäss i papper i förskolan/skolan och pyntade med hemma under Mårten Gås 😉

  2. Det ser för smarrigt ut. Ni har det bra mysigt även om ni inte är i varmare länder. Vad är svartsoppa för något undrar min okunnighet? Jag har hört talas om det men aldrig ställt frågan? Kram

  3. Vi har åkt med personbil från Södertälje och ner till Simrishamn några gånger för att få uppleva och njuta av en riktig gåsamiddag i Hotel Sveas restaurang.
    Smakade underbart gott, men vi bytte ut svartsoppan mot en underbart god hummersoppa i stället !

    Soliga hälsningar från Benidorm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *