Vinterdäck

Såg en annons på Husbilklubben om vinterdäck passande till vår husbil. Fyra bra däck på fälg bara att skifta så är vinterkörningen säkrad. Bra med stort garage när fyra stycken 16 tums däck ska fraktas.

Ej namngiven 4

Ett tips är att också använda dubbdäck på cykeln. Har själv i många år cyklat på dubbdäck på vintern. Du kommer att känna dig mycket säkrare på cykeln när det är halt.

Bilden lånad från googel

.

Träffade Kent & Ulla och Dizel bestämde först att vi skulle träffas ute vid kusten på Smartholmen. Ligger i höjd med Kungsbacka. Nu var det mörkt och blåsigt, kanske inte det mysigaste stället. Fick förslag på Ullared så vi bestämde att ta in på deras Camping istället. De tar 220 per/dygn med all service. Väldigt välbesökt camping både av husvagnar och husbilar i helgen.

Det blev inget varuhusbesök på förmiddagen kön slingrade sig ända upp där bussarna har sin parkering och ner genom parken. Så Kent och jag gjorde ett kvällsbesök i varuhuset istället. Nu var det inte så mycke vi skulle ha.

IMG_1795

Det var långa köer ut men det fanns två snabbkassor om man hade högst 20 saker. Där flöt det på bra. Birgitta och Ulla avstod besök i varuhuset.

Vi har haft en trevlig helg tillsamman med god mat och mycket prat.

IMG_1804

IMG_1805

Gasolpannan krånglade när jag skulle starta den i fredags eftermiddag. Den slog ifrån och tände inte. Nu under helger har jag testat och då fungerar den perfekt. Måste få den servad nu innan vintern. Det är nu vi behöver den även för värmen.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

10 reaktion på “Vinterdäck

  1. Vi har också dubbade vinterdäck på husbilen. Då kan man känna sig avslappnad när man åker i husbilen. Vi står också på campingen när vi är i Ullared. Men några köer har vi aldrig varit med om. Men vi har ofta varit i Juni och Augusti när vi varit där. Usch så jobbigt med långa köer. Kul att ha vänner man kan umgås med sådär:)) Det är inte helt fel. Ha det fortsatt bra. Kram

    • Vi fick en tillbaka blick det var kul. Var en riktigt trevlig cykel tur. Nästa gång kan jag lodsa för nu har vi också handGPS med karta
      t.o.m over Portugal. Vad solbrända vi var.

  2. Jag har två Cresent cyklar, en lätt sommarcykel och en vintercykel med dubbdäck, detta utöver våra elcyklar. Vintercykeln, visserligen med färre växlar och lite tungtrampad, men totalt suverän, även på ren isgata. Jag känner mig alltid trygg med den i alla väglag. Jag rekommenderar det varmt. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *