Nya året

Slutet på 2014 och de första dagarna på det nya året 2015

Nyårsaftonen firade vi tillsammans med våra första grannar vi hade när vi kom till Skåne för 30 år sedan. Eva & Gerry det är dem vi har ätit gås tillsammans med i över 25 år bland annat.

Kvällen gick så fort till tolvslaget då vi satt på TV,n en stund. Inte kom kameran fram på hela kvällen. Så mycket fyrverkerier som det var den här nyårsafton var länge sedan vi upplevde. Lilla My litade på oss. När hon märkte att vi inte reagerade så blev hon lugn, hon brukar reagera annars när det smäller eller knackar.

De sista dagarna på året blev vi påminda om att livet inte är oändligt. Efter en kort sjukdomstid gick en mycket god vän bort. Saknaden är stor och ofattbar.

Vi kommer att vara hemma ett par månader till. Husbilen kommer vi att använda till olika turer korta och längre. Efter tre övervintringar är det härligt att vara hemma i huset. Längtan är inte så stor att köra söder ut. Vi har umgåtts mycket med barn och barnbarn.

Följer många bloggar och får en massa tips vart man kan åka. I år är inte väderförhållandena de bästa. Den kallaste nyårsnatten på 60 år på Sicilien. Det skrivs om kalla morgonpromenader i Silves i Portugal även Spanien har det varit kallare.

kullen1

Nyårsdagen på Kullaberg men oj vad det blåste.

Hemvägen passade vi på att logga en cache. Vi har varit på den platsen många gånger men gått bet. Nu när buskarna var fria från löv så gick det bättre. Och vi hittade den.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

12 reaktion på “Nya året

 1. Själv har har längtat bort i år. Det har varit för mycket arbete helt enkelt. Jag skulle vilja åka direkt efter julen och stanna ett par tre månader bara. Skönt för er att vara hemma när sorgen kommer nära. God fortsättning

  • Det går att koppla av med turer här hemma i gamla Sverige
   Vi kommer att köra ut med husbilen var efter.
   Ha det bra
   Nisse & Birgitta

 2. Vi önskar er en god fortsättning på 2015 !

  Soliga hälsningar från ett varmt och skönt Benidorm – idag vid 14-tiden hade vi 20,2 grader i skuggan och helt vindstilla och en 100% blå himmel !
  Bosse och Gerd

  • Här hemma har vi ungefär solen som högst som solen är klockan nio hos er ungefär.
   Inte har vi haft någon vinter en att tala om.
   Ha det bra.

 3. Vi önskar er också ett bra o fint 2015. Får börja med att beklaga sorgen. Det är sant att vi blir påminda om att livet är skört. Hoppas att ni får en fin resa när ni väl åker iväg. Jag skulle också tycka att det vore trevligt att få åka iväg långt med husbilen. Men maken jobbar så det blir bara sommar semestrar ännu ett tag för oss. Ha det fint:)

 4. God fortsättning på er. Så skönt att ni har det bra på hemmaplan. Vi har det gott här nere i Portugal. Sen några dagar står vi på en parkering i Armaçâo de Pêra. Det är grusplanen, som var en fotbollsplan, när vi cyklade hit tillsammans. Det finns tillgång till vatten och tömning av toa. Vi upplever den här vintern som den finaste hitintills. Natt-temperaturen har som lägst varit 6 grader, men solen gör att det snabbt går upp igen. Vi håller oss utefter kusten en stund till och sen blir det nog lite upp i bergen innan vi far över mot Spanien. Elisabeth

  • Lennart & Elisabeth Armaçâo de Pêra är en favorit. Vi lever lite på Minnen från våra tre resor söder ut.
   Trevligt att höra att ni upplever vädret bättre vid kusten.
   Ha det fortsat bra
   Nisse & Birgitta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *