Alla inlägg under oktober 2009

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 27 oktober 2009 23:00

Äntligen, Urban är OK igen. Hämtade honom på em. nu får han vila tills på fredag då det bär iväg på nya äventyr.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 26 oktober 2009 22:30

Firade vi med att lämna Urban på service, täthetskontroll och gasoltest hos Bengt i Örkelljunga. Vi fick låna en personbil så att vi kunde köra hem under dagen. Vid 14-tiden ringde de att vi kunde hämta bilen. På vägen hem fick vi ingen värme i bilen och ringde BiÖ, kom överens att vi skulle vända tillbaka så att dom fick titta på vad det kunde vara. Vände vid Ö Ljungby då började bilen tappa orken, när vi kom till Möllehässle vågade vi inte köra längre utan  stannade på rastplatsen. Ringde BiÖ igen och en kille kom ner och tittade på bilen, det enda vi kunde upptäcka var att det inte fanns något vatten i kylaren som de några timmar tidigare hade testad att den skulle tåla -27 gr. Det fick bli bogsering tillbaka till Örkelljunga av en gammal Volvo 245, Urban väger bara 4 t Obestämd men allt gick bra, lite otäckt var de allt. 4 killar kom och tittade på Urban när vi kom till verkstaden för att konstatera att allt kylarvatten hade runnit ut, en slang till värmeväxlaren hade gått av under bilen så det blev att lämna den och låna deras gamla p-bil hem igen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 25 oktober 2009 22:15

Vintertid, kom ihåg att skruva tillbaka klockan först när det inte var öppet i Ladan i Hishult. Vi hittade inget vi ville ha och fortsatte framåt middagen till Bengt i Örkelljunga och deras ställplats. Hittade en promenadslinga som vi gick men när vi började närma oss Örkelljunga så vände vi tillbaka till bilen. På kvällen ställde vi oss på elplats och genast kom grannen ut och pratade.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 24 oktober 2009 21:30

Idag var vi till Glimåkra vävdagar och det blev en stor besvikelse det var mest stickning bara några få med väv. Där ser man vad ett känt namn kan göra, folk åker dit för att dom är intresserade av vävning och så är det allt annat.
Därifrån körde vi vidare till Vittsjö och stannade på campingen där. NÅ har en fd arbetskamrat som har sin husvagn uppställd där sedan 33 år tillbaka. Tyvärr var dom inte hemma idag.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 oktober 2009 22:15

Vaknade klockan 8 åt frukost och tog en promenad ca 1 timma. Satt ute och fikade i lä av stenmuren på piren. Två sälar simmade runt längs ute vid piren.

Efter att vi ätit lunch tog vi en promenad på fäladen när vi gått 15-20 minuter så ringde I och sa att hon och PT var i Hbg och skulle komma till Ödåkra och hälsa på och hämta hennes kartonger som vi hittat längst inne i klädkammaren i veckan. Vi kom överens om att de skulle köra till P& Å så skulle vi köra direkt dit med Urban och träffa dom där, så hem och hämta kartongerna och vidare till Södervidinge. På vägen hem från Södervidinge stannade vi till i Billeberga och kramade om M&C. Fortsatte till Hbg plockade ur och städade bilen tills nästa gång vi kan köra ut.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 17 oktober 2009 23:15

I Höganäs finns en sportoutletbutik vi körde dit och B köpte ett nytt regnställ vidare till CityGross och lämnade V75 och köpte lite frukt och grönsaker. Brännborns i Ä-holm fick också ett besök eftersom vi glömt att ta med en gryta den gamla vägde förmycket för att få följa med på våra resor i fortsättningen. Vid 15 tiden var vi äntligen framme vid Vistorps hamn, sol men kallt och blåsigt. Tog en promenad på ungefär 1 timma. Lagade och åt mat. Satt och myste med en bok och såg solen gå ner i havet, vackert. K&G kom vid 19-tiden och hade köpt med färska räkor som vi festade på hade bara rött vin men de gick bra det också.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 16 oktober 2009 21:45

Blev bjudna till K&G på fredagkvällen vi tog med Urban och sov över på deras garageuppfart för vi tänkte köra ut någonstans på lördagen. Under kvällens lopp kom vi överens att vi skulle träffa K&G vid Vistorps hamn på lördagskvällen. Tack K&G för god mat och dryck!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 10 oktober 2009 08:45

Kullaberg med Pelle & Eva

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *