Alla inlägg under augusti 2009

Caravan Club of Sweden

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 28 augusti 2009 22:56

Hallandssektionen. Har anmält oss till träff 2-4 Oktober Olofsbo Camping. Det ser ut som att det blir ”hemlis med drag” som de skriver. Kan det vara så att det blir någon form av orientering och manöver körning. Innan vi kommer till kvällens aktiviteter.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 24 augusti 2009 07:44

Brrr börjar bli riktigt kyligt om mornarna nu, känns att hösten kommit. Dax också att kolla så att lyset fungerar på cykeln. I dag börjar Skåne trampar pågår mellan den 24/9 till 4/10.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 23 augusti 2009 16:35

Söndag morgon och nu var det frågan om vi skulle komma loss eller sätta oss fast p.g.a det var rätt så mjukt på gräsytan efter regnet. Så länge vi var kvar så gick allt bra. Nu var det att säja hej och farväl till värdarna och de andra. Vi hade bestämt att ta det lugnt hem och tog en sväng förbi Tenhult och Kama fritid för att komplettera vindskyddet. Gick inte så bra för de hade inget framme och på söndagen kunde inte personalen komma åt lagret. Körde vidare hemåt på småvägar. Körde ner till jobbet och städade och tvättade bilen sedan hem och plockade ut. Nu var klockan närmare 20 men vi kunde koppla ett par timmar innan det var dax att sova.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 22 augusti 2009 16:31

Vaknade lördagmorgon bra väder och sol? På förmiddagen skulle vi cykla till Medevi Brunn inte stora vägen utan en grusväg för att slippa trafiken. Vi blev tilldelade en reflexväst som vi satte på oss. Så bar det av mot Medevi det var ingen lätt tur, många och långa uppförsbackar. När vi kom fram mötte B upp som åkt bil dit och var med på guidningen. Det var första gången jag stannade här. Har tidigare bara åkt förbi men nu var det en guid från intresseföreningen Medivi Brunn som tog oss runt.  Det var bra väder så vi kunde sitta ute och njuta på eftermiddagen. Så var det dags att fixa till sig och gå till logen. Då kom dagens regnskur men den var snabbt övergången. På logen var det fint med dukade bord och en förstärkt 2-mannaorkester (3 man). Det var bara att ta för sig av läckerheterna som var framdukade på bordet. Mycket allsång blev det också och även dans. Och så klart mycket prat om husbilsliv vart man har åkt osv. Ett par stycken som var där har flyttat ut och bor i husbilen året runt.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 21 augusti 2009 20:13

Dagen började med regn och slutade med regn men där emellan har det varit sol och varmt.

Gjorde oss ingen brådska till träffen utan stannade i Alvastra och Vadstena och såg oss omkring. Köpte grönsaker på torget och en blomma att ha på bordet.

Inkörning till träffen skulle vara tidigast kl 17:00 så vi tog det lungt när vi kom kl 17:00 var vi nästan sist dom första hade anlänt redan kl 11. Nu vet vi det till nästa träff att klockan går man inte efter. Det blev ialla fall långbord tills regnet ökat så mycket att vi inte kunde sitta ute längre. Myggen försvann ialla fall och folket också. Nu ser vi fram mot morgondagen med cykelutfärd och kräftor.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 augusti 2009 07:05

Nu till helgen som kommer är det kräftskiva med färska Vätternkräftor det ska smaka.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 9 augusti 2009 22:41

 Helgen har vi tillbringat vid Vistorps hamn på Bjäre. Det var ett antal husbilar som hade hittat dit.

Vi började helgen hos Gisela det var Moa som fyllde 12 år och det bjöds på grillat och glass. Efter kalaset körde vi till Ranarp det var rätt skumt när vi kom dit men varmt så vi kunde sitta ute en stund.

Fick en härlig lördag med sol, vi satt och slöade hela dan. Badstranden var full med badande i alla åldrar men vi var bara nere och kände på vattnet. Invation av nyckelpigor det var som om man var en magnet som drog till sej nyckelpigorna de flög omkring och landade överallt i ansiktet och på kroppen, äckligt!

Grillen kom fram även denna lördag men först fick vi ta skydd för det kom en riktigt ordentlig åskskur. Det varade inte så länge utan det blev en skön kväll i solnedgången (med tångflugor istället för nyckelpigor).

På söndagen bröt vi upp på förmiddagen det skulle bli besök hos Gisela även i dag, Det var meningen att I & PT skulle komma hem till oss men så blev det inte utan vi träffades hos Gisela P& Å och Rebecka kom också dit. I & PT fick berätta om sin Indienresa, spännande.

Jag ville köra till Ljungbyhed på vägen hem det finns en dressinuthyrning där. Jag ville prova på men man skulle förhandsboka så det får bli en annan gång. Banan är 13 km t/r. Istället blev det ett besök hos “Lotta på åsen”. En kaffeservering uppe på Söderåsen varm blåbärspaj med glass och kaffe blev det.

Sedan hem en sväng, klippte gräs och lite annat och givetvis en dusch så vidare till Gisela för att träffa övriga familjen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 6 augusti 2009 22:23

 Nu har det kommit på fyra nya GOODYEAR på bilen. Det blev Väla Däck AB som fick sälja och montera. Så nu beställer vi tid hos bilprovningen.

1 september är det tid

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 4 augusti 2009 22:20

Nu kommer cykeln till användning igen. Cyklar till jobbet, har faktiskt klarat mig från regn dessa dagar. Lite trögt att komma i gång. Men det känns skönt att få luft efter en dag på jobbet.

I går bytte vi lampa H7 på loppan ( Colten ) det var ett mästerverk. Fick plocka bort en lucka i innerskärmen och så en lucka till. Var helt omöjligt att se vad man gjorde allt fick gå på känn. Men med instruktionsboken så kom vi till rätta med detta, svettigt var det. Däckfirman ringde i dag att vi kan komma och lägga på de nya däcken på husbilen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 2 augusti 2009 21:17

 Upp skapligt för det var bestämt att vi skulle till Zoo i Köpenhamn. Tog bussen till Knutpunkten köpte båt-tågbiljett till Köpenhamn över sundet. Alltid mycket folk i och kring Huvudbangården.

Vi tog oss till turistinformationen för att hitta en karta över stan för vi hade bara en svag aning var Zoo låg. Men med kartan i hand var det bara att promenera i sol och 28 grader. Vi löste biljett och så var vi inne på Zoo. Det första vi gjorde var att äta matsäcken vi tog med hemifrån. Gick runt och tittade på djuren. Djuren har inga stora hagar. Men Elefanterna har fått ordentlig yta att röra sig på. Elefanthuset och Tropikhuset var fint och med mycket information om djuren som fanns där. Vi gick över hela området och tittade. På vägen hem åt vi Indisk-Pakistanskt kök på restaurangen. Gott men starkt så det gick åt vatten på väg hem. Hemma kl 20 trötta men nöjda med dagen. Nu är semestern slut för i år 🙁

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 1 augusti 2009 21:33

 Tvättade husbilen in och utvändigt på förmiddagen. Körde och beställde nya däck till husbilen vi måste besikta nu. Så var det hem och fixa till sig för att hinna ned till Södervidinge.

Firade Rebeckas 3-årsdag fast det är inte förrän måndag som hon fyller 3 år.

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *