Alla inlägg under juli 2009

Blekinge

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 29 juli 2009 22:08

 Kalmar fick besök av oss idag och där blev det Thaimat och glass.

Vi har pratat mycket om att se oss omkring i Blekinge och speciellt kusten. Vi har kört mycket på E22 till Ronneby och sedan till Kalmar när barnen gick i skolan där. Och även semestrat med husvagn i norra Blekinge. Så i dag har vi åkt runt och tittat men även stannat till i Kristianopel där vi köpte lotter och vann, kan ni tänka er det blev en grytlapp med tillhörande vante. Sedan fikade vi Torhamn och körde vidare till Hörviks hamn som vi vet att många husbilar åker till. 100 kr för att stå med el och alla faciliteter finns. ( Koordinater N56º 02′ 29,7” E14º 45′ 55,3” ). Det blev en skön kväll vid havet. Nu börjar vi närma oss slutet på resan någon dag till i bilen blir det innan vi kör hem. Det är födelsedagsfest på lördageftermiddagen. Här i hamnen har en Norsk husbil parkerat upp av modell större plus släp, där det är gästrum och garage för mindre bil.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 28 juli 2009 22:29

 Ja så kom barnbarnen och deras föräldrar också!! Det var roligt att träffas efter dessa veckor som vi har rest själva. Det var mycket som skulle pratas om och så blev det bad och även grillat framåt kvällen. Cornelia passade på att städa garaget i husbilen det tyckte hon var skoj.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 28 juli 2009 10:54

Vaknade av att regnet trummade på taket det är inte många dagar det har regnat på vår semester. Vi hade ialla fall tur med vädret!

Kommer att göra sällskap med Linn och Björn ocn barnen på väg hem. Kul att träffas!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 25 juli 2009 22:40

 Göta Kanal och Harstena

Ja det blev en heldag på sjön. Båten gick kl 10,00 var tillbaka i Söderköping kl 19,00. P& E blev med ut till Haretena där vi fick ett par timmar i land. Vi åt på Restaurang Loftet det blev Panerad färsk flundra med kryddig remouladsås & färskpotatis och Stekt strömming med potatispuré & rårörda lingon. Efter maten tog vi en promenad vad mycket som hade ändrats på ön men näckros dammen var kvar.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 24 juli 2009 10:19

 

Så har vi sovit på båten i natt gick så där. Det var ingen sjögång havet låg stilla åskan syntes på långt håll. Upp kl 6 för att hinna med frukost innan av körning av färjan. Är på väg söder ut på E4 kör till P&E Linåkern.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 23 juli 2009 23:19

 Ja, det var inte bara att köra ut ur landet. Gränspolisen vill allt veta vem som lämnar landet. Fram med pass och visa upp fast vi nyss visat dom vid incheckningen. Det var full aktivitet på knarkhundarna och visitation av en del bilar vid incheckning. Körde in på båten och där blev det missförstånd så jag fick köra två varv på däck men så kom vi på plats längst in. Så nu behöver vi inte stressa när vi ska av båten.

Med utsides hytt har vi en strålande utsikt, så nu ska det smaka bra med med mat. Ska bli spännande och se vad det blir.

Ja, maten var inget att klaga på smakade utmärkt. Fläskfilé med ris eller köttfärsfylld paprika. Nisse var tvungen att smaka båda. Till efterrätt nån sliskig fromage eller vad det var?

En tur i shopen var ju tvunget det blev lite godis och varsin öl.

Säkert 30 grader i hytten så vi får se om vi kan sova inatt!

Havet ligger helt stilla så det blir en behaglig resa över till Nynäshamn. (Får hoppas att vi inte krockar i hamnen som Gotlandslinjen gjorde).

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 23 juli 2009 13:43

I Ventspils är det många kossor!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 23 juli 2009 13:07

I dag ska vi köra på färjan. Scandlines till Nynäshamn avgår kl 20:30. Sitter och tar en fika på terminalen de har WI FI för gäster. Träffade ett par Cartagoägare från Schweiz som kom fram och pratade med oss de var på väg upp mot Finland men skulle besöka Sverige också.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 22 juli 2009 13:06

 

Ja, så var det dax att köra vidare. Körde ut ur Riga och mot Ventspils. Vägen var av skiftande slag, väldigt hoppig, lappad och lagad, mycket trafik. Många som satt utefter vägen och sålde svamp och blåbär mm. Vi köpte en liter jordgubbar som vi fick i en plastpåse. Vi köpte också bullar i en affär dom såg ut som Pågens kanelbullar men när vi skulle fika så upptäckte vi att det var små piroger. Snopet men gott ändå.

Stannade till i en liten by där de hade en marknad och någon form av inlämning av svamp och bär. Många hade plockat hinkvis som de skulle sälja. Så det måste finnas gott om bär i skogarna.

Det var storkar utefter vägen. Fantastiska bon som de har byggt på stolpar.

Ventspils visade sig från den bästa sidan sol. Gatorna var belagda med betongsten och staden såg trevlig ut redan vid första anblicken.

Vi sökte rätt på camping ”Piejuras kemping” direkt. Parkerade upp plockade ut cyklarna och for ned på stan. Vi möttes av en massa kor i form av statyer och besökte hantverkshuset. Staden och dess parker är utsmyckade med mycket konst och blomsterskulpturer. 2002 anordnades det ett konst och sponsorprojekt ”Cow parade 2002” med ledande lettiska kontsnärer och utlänska gäster. Strandpromenaden var fantastiskt vacker att samtidigt se anländande båtar och arbetet i hamnen. På kvällen tog vi det lugnt med litet gott på grillen och något till det. Kvällspromenad genom ankarparken och ned till stranden.

Vi har trivts dessa veckor vi har varit i Estland och Lettland. Det var så mycket prat om hur farlig det är att köra i dessa länder. Vi kan inte hålla med om det för trafikanter och människor vi mött under den här resan har varit fantastiskt trevliga och hjälpsamma. Under den här resan har vi besökt fyra campingar i Estland och Lettland och resten har vi fricampat. Det är stadscampingarna i Tallin, Pärnu, Riga och Ventspils som har fått våra besök. Dessa har legat på lagom avstånd från centrum så vi har kunnat cykla till stan.

Det har varit mycket poliser både i stan och på landsvägen och det skräp som vi sett slängt ute på stan eller i naturen kan vi räkna på ena handens fingrar. Vi har bara sett en olycka, tack och lov, och det var i Finland där dom krockat i en gatukorsning.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 21 juli 2009 09:10

 

Efter de vanliga morgonbestyren så gick vi in till Riga centrum. Regnet vräkte ner på oss men är man turist så är det bara att ge sig i väg. När vi väl kom in till stan var vi dyblöta om benen men det torkade rätt snabbt när vi tog en runda i en galleria på 5 vån. Började sedan utforska gamla staden och hitta turist-informationen, vi saknade en bra karta över Riga. Såg att det snart gick en sightseeingtur så vi hoppade på den www.riga-sightseeing.lv Man kommer längre från centrum på det viset och slipper läsa in all info. om staden. Nästa rundtur blev kanalbåten www.kmk.lv den trippen tog också en timme. Lite shopping och något att äta blev det också. Och det obligatoriska att försöka finna ett litet pins med något som påminner om att vi har varit här. Det blev många steg i dag cyklarna fick stanna hemma. Var hemma kl fem, åt litet och tog cyklarna och såg oss omkring i omgivningen och handlade litet gott till kvällen. Förberedde för avfärd i morgon förmiddagen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 20 juli 2009 16:57

Wifi i Letland är inte gratis 3 Lv en Lv är 16.46 Nu är vi i Riga och tagit in på Camping inte långt från gamla staden.

 

Vi vaknade kl 07 av att regnet smattrade på taket men kvalmigt som bara den. Gick in och duschade det var så kvalmigt att det gick inte att torka sej torr. Fyllde vatten och tömde toan sen for vi vidare. Pärnu verkar vara en SPA och shoppingstad, hittade inget intressant att titta på men det får vi väl veta när vi kommer hem. Körde vidare till Lettland passerade gränsen, ingen kontroll. Vägen var rätt ogämn efter gränsen men märmare Riga var ny väg. GPS,n hade det jobbigt att uppdatera. Jag missade uppdatering på min TomTom med Öststaterna, fick låna Görans Garmin den har i alla fall de större städerna här i Baltikum inlagda, bra hjälp. Kom fram till Riga tänkte mig Riga City camping men det blev KIPSALAS KEMPINGS p.g.a att man ignorerar GPS,n.och svänger vänster istället för höger. Denna camping är toppen förutom att Wi-Fi inte har stark anslutning. ( Koordinater N56º 57′ 6,7” E24º 5′ 6,2” ).

Så var det där med att man behöver valuta det hittade vi en uttagsautomat på Islande Hotel mitt över gatan. Mycket prat i kväll för nu ska vi dela på oss T&MB ska ta färjan från Klaipeda på onsdag och vi från Ventspils på torsdag 23/7. Vi har haft ett strålande väder i dag kunnat sitta ute till långt fram på kvällen. Cyklade till ett stort köpcenter innan maten och provianterade. Birgitta och jag kommer att ha en heldag i Riga ska bli mycket trevligt. Så det blir två nätter i Riga.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 19 juli 2009 11:38

Nu är vi i Pärnu tagit in på camping.
Det var mycket ungdommar på restaurangen som låg vid ställplatsen och var gång dom var ute och rökte (antar vi) så var det ett fasligt liv, dom höll ut till kl 03. sedan kom det bilar och hämtade dom eller om det vara samma som körde fram och tillbaka. Någon eller några åkte en högljud båt också. Klockan 05 kom fiskmåsarna och skränade. Vi gick upp tidigt och tankade vatten och tömde toan sen körde vi till nästa ö som heter Muhu där vi var ner till en gammal Estnisk by med fina hus som hade halmtak.

Det hade antagligen varit någon festival på ön för set var många MC på vägen. Polisen stoppade alla och jagade dom med blåljus.

Färjan över till fastlandet tog ca 1 timma och vi kom lagom till avgång. På vägen över mötte vi Regula som gick mellan Hbg – Helsingör tidigare.

Vidare till Pärnu där vi tog in på en camping, Konse. Ställplats i Resemobil. Mycket trevlig och mycket folk mestadels finnar? Orkade inte göra något idag solen blagade och åskan hände i luften. Vid 19-tiden kom regnet som en befriare.

En svensk man kom förbi och pratade och efter en stund sa han att han tappat bort sin bil, fru, hund och en kompis. Han hade ingen telefon eller pengar på sej. Han skulle bara gå på toa och när han kom ut var dom borta. Han kom inte heller ihåg fruns telefonnr men han verkade väldigt chockad och hade inte långt till tårarna. Vi letade rätt på fruns tel nr på Hitta.se och han ringde henne. Det visade sej att hon kört in på campingen men på andra sidan. Han blev mycket lättad. Efter ett tag kom han tillbaka med hunden och en flaska vin och tackade för hjälpen, han var rädd att frun blivit kidnappad……?! Han hade också bra information om vägarna söderut eftersom dom kört genom Polen och norrut.

Nisse cyklade senare bort till en serviceaffär och köpte lite god ost som vi åtnjöt på kvällen.

Wifi finner man på otroligt många plater och det är fritt är använda. Estland ligger i toppen på att använda mobilbelefon och internet. Det är Skyapes hemland där det skapades.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 juli 2009 11:37

 

Idag vaknade vi och såg att det även idag skulle bli en fin dag. Det var 11 grader på morgonen. Dax för grötfrukost och kokt ägg kan det bli bättre en lördag morgon. 😉

Idag körde vi till Kuressaare. Stannade till och tittade på en meteroidkrater och köpte en virkad ängel i en hantverksbod.

Parkerade upp invid borgen i Kuressaare. Där var två ryssar som ville prata, dom var något dragna men trevliga. Var så intresserade av husbilen och att vi kom från Sverige. Thorwald trodde att de var förbannade för de var så högljudda. Inte törs vi lämna bilarna här sa han, jag sa att vi behöver inte vara oroliga för dem. De distraherade mig så mycket att jag glömde att låsa garaget på husbilen, skulle öppna det när vi kom tillbaka men då låste jag.

Birgitta och jag cyklade in till stan, här fanns mycket stickat. Birgitta hade pratat om att köpa tröjor så vi köpte varsin.

Handlade mat och körde vidare till Orissaare. Hittade en ställplats i Resemobil borderatlas. En liten hamn innan man kör över bron till Muhu där färjeläget till fastlandet är beläget. Det blir femte färjan vi kommer att åka med.

Men nu en skön kväll i solen och grilla en stor biff med goda tillbehör. Det blir rött i kväll också det är ju lördag så det måste bli något extra. Det är det ju varje kväll. Nå´t extra alltså.

Tar oss vidare ner till Pärnu i morgon.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 juli 2009 10:57

 

Idag vaknar vi och ser att det även idag blir en fin dag. Det var 11 grader på morgonen. Nu dax för grötfrukost och kokt ägg kan det bli bättre en lördag morgon. Idag ska vi köra till Kuressaare.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 17 juli 2009 10:56

Vaknade till ett strålande väder här på Dagö. Det blev sent i går lång väntan på färjan. När vi kom i land så skulle vi hitta en plats att stå på. Efter en mil stannade vi på en parkeringsplats. Nu på morgonen blev parkeringen full av bilar, mest Lada Vaz, och många äldre människor. Såg ut som om de skulle stänga in oss! Men så kom förklaringen en skåpbil med en massa höns och fram kom säckar och kartonger och i dessa lastades höns. Även i kofferten på en Vaz lastades höns, löst med bara en filt över. Var in till Kärdla ett litet samhälle på ön. Passade på att handla grönsaker på torget och så tog vi en fika vid bilen. Så vidare på Dagö mest skog ön är inte så stor. Stannade lite och såg oss omkring. Mycket vägarbeten som pågår överallt. Så nu vidare till Ösel ( Saaremaa ) via Sõru till Triigi. Får vänta 6 timmar vid färjan. Jiipppiii!! Väl över på andra sidan stannade vi på en rastplats som ligger vid havet och inbäddad i skogen. En skön kväll med grillat och vin och prat om allt. Det var många som bara kom för att bada men även några som skulle övernatta i tält här. Jag vill inte rekommender denna plats till större bilar en vår! ( Koordinater N58º 35′ 51,7” E22º 41′ 44,5” )

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 16 juli 2009 17:41

Ja nu är vi på väg över till Dagö. Står och väntar vid färjan det är så mycket bilar som ska över så att väntan blir fyra timmar. Biljett 280 EEK med färja från Rohuküla 9 km från Haapsalu.

Vi lämnade Tallin och körde mot Paldiski den fd ökända Sovjetiska ubåtsbasen. Det var mera som en spökstad med slitna hus det bor fortfarande folk där, mest ryssar. Det finns inget direkt centrum utan husen ligger utspridda. Filmen Lilja forever, ska delvis vara inspelad där. Vidare på nybyggd väg men det varade inte så länge kom ut på en väg där jag trodde att vi skulle bli sittande i sanden. Vägarbete men vad dåligt…… Kom till Haapsalu där vi körde ned till järnvägsstationen. Där är en perrong med tak över på 216 m byggd till Nikolaus II  för hans sällskap inte skulle bli våta om det regnade när han kom till Haapsalu på sommarvistelse. Cyklade runt i samhället och tittade på bebyggelsen, mycket gamla hus. Nere vid stranden hade Tjajkovskijs en bänk för att på kvällen kunna sitta och titta på havet och solnedgången när han var på besök. Även Ilon Wiklands hus fick ett besök.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 15 juli 2009 16:32

 2009-07-15

Sightseeing i Tallin.

Började dagen med att cykla in till centrum. Parkerade cyklarna vid ett varuhus där mötte vi Thorwald och Maj-Britt för att vi skulle åka sightseeingbuss. Första ”röda turen” gick runt innerstaden en paus och sedan ”blåa turen” med lite större omkrets. Det är mycket fallvärdiga hus som man tror är rivningshus men det bor folk i dom. När ryssarna härskade så var alla hus i statens ägo och nu är det tvister vem som äger husen och vem som ska underhålla dom. De boende betalar ingen hyra bara löpande utgifter som el, va och sophämtning. En tredjedel av lönen går till bostad en tredjedel till mat och en tredjedel till övrigt. I city finns många nya stora varuhus med alla varor att önska och bankfastigheter. Det är gatuarbeten överallt och en oerhörd trafik och mycket oljud men inte skräpigt på gatorna.

Efter att ha handlat cyklade vi hemåt igen åt mat och tog det lugnt på kvällen. Dimman kom inrullade från havet och det blev rått ute.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 14 juli 2009 10:28

2009-07-14 Körde till Helsingfors där vi snurrade runt ett tag innan vi hittade terminalen som vi skulle till. Gick in och köpte biljetter och kom med en färja som avgick kl 14:30 till Estland. Efter en 2 timmars båttur var vi i Tallin. Körde raka vägen till Stadscampingen (Ställplats) många nationaliteter som har hittat hit. Nisse och jag cyklade in till stan och köpte lite vin som vi avnjöt i solen på kvällen. Vi cyklade på strandpromenaden mycket folk i rörelse, väldigt mycket trafik men deciplinen var hög vid övergångsställen där stannar man och släpper fram. I morgon får vi utforska stan. Här på ställeplatsen har vi tillgång till Internet free. Vi hade knappt kommit på plats förrän jag såg en security som jag hejade på. Vi hörde skrammel det var polisen som jagade någon. De kom rusande och hoppade över ett staket på två meter och kastade sig i bilen och drog i väg.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 13 juli 2009 10:27

2009-07-13  Duschade och körde vidare mot Helsingfors. Regn och åska blandat med solsken. Stannade vi Saimaan kanal stor skillnad mot Göta kanal. Körde vidare till Kotka där vi letade efter Turistbyrån vi hittade den till slut. Thorwald hade på 50-talet varit där och sett hus som var byggda på pålar i havet men dom hade flytit bort för vi såg inga. Där emot var vi och tittade på Marinmuseét byggnaden är formad som en svallvåg och som skiftar färg efter himlen och havet. Fin byggnad! Vi övernattade i Lovisa där vi stod på parkeringen vid tennisbanorna och badplatsen. Nisse och jag cyklade runt lite i byn. I utkanten hade de en plats där de tvättade mattor med stora kar och en stor vridmaskin. Mattorna hängdes sedan på tork på ställningar. Somnade tidigt på kvällen men väcktes kl 00:35 av telefon från Securitas. Larmet hae gått hemma men det var falsklarm batteribackup hade utlöst.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 12 juli 2009 10:26

2009-07-12 Körde till Kerimäki värdens största korskyrka plats för 3000 personer. Var byggd i trä och det var läktare i två våningar i kyrkan. Körde vidare till Imatra på vägen dit passerar man Patsaspuisto nära Ryska gränsen där gjorde vi ett uppehåll. Birgitta och jag tog en promenad för att titta på gränsen men det var långt att gå och man fick inte komma i närheten. Vi titta i en trädgård där någon gjort figurer i betong, massor. Flera av figurerna hade riktiga tänder, lösgommar. Här i Imatra var vi och tittade på kraftverket och Imatraforsen. Klockan 18 öppnade dammluckorna i Imatraforsen samtidigt spelade man klassisk musik och flera åkte linbana över forsen, mycket folk samlade på bron. Tog in på Imatra camping på kvällen och grillade tog det lugnt.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 11 juli 2009 10:25

2009-07-11 Sa tack och hej till vännerna i kvarteret. Checkade ut från campingen 10:40. Första anhalt var Shell och K-Market och handla lite mat. Torwald och Maj-Britt följde med söderut de andra körde norrut mot Haparanda. Körde mot Savonlinna tog rast ungefär varannan timma.Hittade en fin rastplats strax norr om Punkahaju mellan 2 sjöar vid ca. 17:30. Soligt och varmt. Satt ute till kl 21:30 då myggen började hitta oss.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 10 juli 2009 10:24

2009-07-10I dag har det varit slappardag. Regnskurar flera gånger. Vi tog en kort cykeltur till en husbilsfirma och ner till timmerflottningsstället. Avslutningsdagen på träffen och långbord på kvällen.Fortsatt resa i morgon ned genom Finland.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 9 juli 2009 10:24

2009-07-09I dag cyklade vi in till Koupio och Puijon torni. Vi gick och släpade cyklarna på en liten vandringsled rakt upp genom skogen. Vi tänkte vända men då ropar Kalle att ”Det går en asfaltsväg här uppe” Det var ca 100 m kvar till toppen så det var tur att vi inte hann vända. Högsta utsiktsplattformen ligger på 306 m över havet. Nuvarande torn blev färdigt sommaren 1963 det har funnits tre tidigare torn på platsen. Kaffe uppe i tornet smakade bra efter den cykelturen. Vägen hem gick bättre, en asfaltsväg och det gick rakt nerför. Trekvart uppför och 5 minuter nerför. När vi kom hem hade kvartersvärdarna bjudning på div. läckerheter här från Finland Muikkukukko, Memma och de bakade pannkakor till oss alla. Det smakade riktigt bra. Birgitta råkade sträcka sej och fick ont i ryggen och kunde inte följa med på Nordisk afton med Koupios ungdomscirkus och uppvisning i timmerflottning som fick avsluta dagen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 8 juli 2009 10:14

2009-07-08Idag regn så det var skönast att ligga kvar i sängen. Det blir så lugnt på campingen en sådan här dag. Var tänkt att cykla in till köpcentrumet här invid området. På Finska stavas centrum ( keskusta ). Vår position är på Rauhalahti camping ( N62º 51′ 48” E27º 38′ 32” ) ofta ges detta i decimalform på kartor så att man får ställa om GPS instälningar ( N62,86338º E27,64223º ). Avslutade dagen med campinggrannar kaffe och vin på kvällen. Prat om om hemresan åt vilket håll vi ska köra. Väntar besked om färje priser och förbindelser. Vädret har bättrat sig till och med så kom solen fram på eftermiddagen men kvällen var rätt kall. Vi måste in till Koupio en gång till mycket mer att se på får bli en cykeltur i morgon.

NCT

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 7 juli 2009 10:13

2009-07-07Gick upp 07:30 åt grötfrukost ja det blev fil också för mjölken var slut. Det var bastu på morgonen men jag hoppade det känns bättre att basta på kvällen.Vi cyklade in till Koupio centrum bra väder men det kom en åskskur när vi kommit hem. Det är ingen sommarvärme. Gick runt på torget och tittade på torghandeln mycket hantverk som säljs där. Vi köpte lax för att ha till middag fick även komplettera med kryddor. Birgitta fick nya örhängen. Måste säja att standaren på bostäder här i Finland är hög. Det har byggts mycket nya flerfamiljshus här i Koupio. Hörde efter om färjebiljetter för fortsatt resa av Nordic Ferry Center OY. Kaffe efter maten tillsammans med Terje & Jorunn. Långbord på mellangatan. Mest pratades finska, dåligt med översättning. Bära vattenleken, Nisse, Terje och Kerstin var med och bar vatten deras lag kom 2:a. Kallt och blåst. Gav upp vid 21-tiden.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 6 juli 2009 10:12

2009-07-06Invigning av Nordiska träffen 2009. Marsch runt campingen utan orkester. Invigningstal vid sommarteatern. Uppvisning av en räddningshund. Vi gjorde oss hemmastadda på campingen. Satt hos Torwald och Maj-Britt på kvällen tillsammans med K&G och Kalle & Rose.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 5 juli 2009 10:12

2009-07-05Körde mot Koupio tillsammans me K&G och K&R. Kom till Koupio 14:30 och körde rakt in på området och vårat kvarter B. Torwald och Maj-Britt var redan där. Maj-Britt bjöd på kaffe och kakor som brukligt när vi kom.Satte upp markis och vindskydd och la ut mattan. Långbord kl 19:30. Gick runt campen med K&G och J&T.Var en stund i B-tältet gick in till oss vid 24-tiden.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 4 juli 2009 10:11

2009-07-04Gick upp 09:15 åt grötfrukost. Slöade hela dagen blev bjudna på mat av värdfolket. Jorunn och Terje kom dit. Nisse, G, K, J bastade på kvällen tillsammans med finnarna.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 3 juli 2009 10:10

2009-07-03Gick upp kl 06:30 körde bort till färjekön som öppnade för påkörning 07:30. Fick frukost på båten och senare Middag och kaffe. Landade i Nådendal ca kl 18:30 lokal tid. Körde tillsammans med K&G, K&I och K&R till fam V utanför Tammerfors. Vi var 7 husbilar och 3 husvagnar som övernattade där.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 2 juli 2009 10:09

2009-07-02Vaknade kl 07:30. Göran skulle till tandläkaren kl 10:00 för han hade tappat en krona igår.Vi körde till badplatsen i Norrtälje och åt frukost. Därefter ringde vi till Britt & Åke som bor på vägen ner till badet och frågade om dom var hemma så vi kunde komma och fika. Det var dom! När vi fikat såg vi att Kerstin & Göran kom förbi så vi körde ner till badet igen. Där satt vi hela dagen. Sent på em. körde vi till Flygfyren och köpte bl a korv och jordgubbar sedan tankade vi och fylde på kylarglykol och olja och körde till Kapellskär. Var in till CC campingen och tömde toan. Vid färjan träffade vi ett par från Örebro som vi träffat tidigare i bl a Finland. Gick en promenad och träffade Kalle och Rosie, Inge och Karin.Flyttade bilarna till bortre änden av terminalen. Var och tittade på minnesmärket efter Estonia det var ett kors som vi inte sett om inte Karin visat oss som varit där tidigare.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 1 juli 2009 10:08

2009-07-01

Startade från parkeringen 9:55 och körde hela vägen till Väla i ett svep. Ida skulle växla pengar och köpa ett par svarta linnebyxor. Vi köpte också Seckurity Money Belt alla tre. Vidare norrut strax före 11. Nästa stopp var vid Statoilmacken på E6 stax efter Hallandsås. Vi hade glömt potatis till lunchen och tänkte köpa burkpotatis eller nåt men det fanns inget.Landade vid Landvetter på em och åt lunch, Inkokt röding, risoni och Thousand Island dressing. Det smakade väldigt gott. Efter att ha vinkat av Ida fortsatte vi vår färd. Nisse ifrågasatte damen i GPS-en så vi körde lite sightseeing runt Landvetter. Efter ett tag kom vi på rätt spår igen och fortsatte norrut.Efter Mariefred stannade vi på Sickla rastplats när vi skulle köra därifrån hörde vi sirener som helt plötsligt slutade men tänkte inte vidare på det. Började köra norrut och vi mötte fler ambulanser, brandbilar och polis och sa att nu har det hänt en olycka. Senare fick vi höra på radion att en personbil kört in under en lastbil som stod parkerad på infarten till Sickla rastplats och att föraren omkommit omedelbart. Alltså på samma rastplats som vi stod fast i andra änden. Otäckt! Göran ringde strax efter och sa att dom var i Norrrtälje och att vi skulle vara där 23:06 enl. hans GPS. Vi hade inte tänkt köra hela vägen samma dag men så blev det kl 23:18 körde vi in på p-platsen där Kerstin & Göran stod.

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *