Alla inlägg under september 2011

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 27 september 2011 21:10

Var ut till veterinären i Lerberget med Lilla My för avmaskning och att förnya 28 dagars intyget och få ettårs- sprutan. Lilla My blir 11 månader i morgon 28/9 och väger idag 3,8 kg. Vi fick goda råd om vad vi ska tänka på nu inför resan. Veterinären har så god hand med Lilla My så allt gick så bra.
Sen var det husbilen som gällde där jag skulle sätta upp en extra hylla. Brandsläckaren kom också upp på väggen till slut. Blev riktigt bra med hyllan.
Moa och Lilla My var på Råådalens brukshundsklubb i går. Det var Agility på schemat. Det hade fungerat bra men Lilla My var något okoncentrerad.
I helgen var min syster Katarina och hälsade på hos oss. Det var också bestämt att vi skulle fira barnbarnen Michaela och Cornelia på lördagen. Deras farföräldrar var också nere från Norrköping. Så vi var till Billeberga på barnkalas.

Kvällen tillbringade vi hemma på Yrvädersgatan. Vildsvinsstek med rödvinsås och ett gott rödvin till smakade bra.

Nästa helg ska vi köra ner Idas saker, som vi har haft här hemma på vinden medan hon flyttat runt i Norden, till Köpenhamn. Dom har nu flyttat in i en egen ägandes lägenhet.

Lycka till Ida och PerThore med er lägenhet !

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 23 september 2011 22:26

Nu har jag fått färdig fasadbelysningen på framsidan av huset. Rätt trevligt när fasaden är belyst. Vad tycks?

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 september 2011 21:06

Pontus 2 år Grattis Pontus på 2-årsdagen! Tack för kalaset. Bra att du har tagit över den här dagen så att jag inte behöver firas längre!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 september 2011 21:03

Upp tidigt för att ta mig upp på Söderåsen och fiska. Inte kom ja rakt på med en gång men kom till Stenestad till slut. Så var jag på rätt väg igen. 10 av mina före detta arbetskamrater anslöt en efter en. Dagen bjöd på fint väder och bra fiskelycka till att börja med. Fick upp två, tappade några på förmiddagen och det nappade runt om kring mig.

Det bjöds på grillade hamburgare till lunch, smakade bra . Vädret blev sämre och en efter en lämnade oss, ishockey och fotboll på TV på eftermiddagen. Men vi var några som höll ut till kvällen. Jag fick inget mera det var inte en enda som ens var och nosade på dragen.

Såg Uffe som hade en på kroken men stod lite ille till och halkade i med benet och bröt toppen på sitt spö.

Men så är det med fiske, det nappar inte jämt.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 15 september 2011 19:24

Ja, det var inte jag som körde halka utan vårt äldsta barnbarn Patricia som håller på och tar körkort. Upp tidigt för att skjutsa till Ring Knutstorp vi skulle vara där 7:50. Det fick bli att köra med husbilen för Birgitta skulle på sitt håll. Jag minns inte att jag körde halka på sin höjd mörkerkörning tror jag, det var länge sedan det. Det var kul att se hur det går till och titta på alla aktiveteter på banan. Nokia var där och testade däck. Vattenplaning närmare bestämt. Efter 3,5 timma var Patricia färdig och då även provat att krocka i 7 km och slår unt med bil så nu hoppas man att hon tar det försiktigt i trafiken när hon blir klar med körkortet.

Nu har vi tagit reda på försäkring för Tillfällig utlandsvistelse hos Länsförsäkringar så nu är det OK Det tid nu att göra en checklista så inget blir glömt.
 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 14 september 2011 19:38

I förmiddags tvätta jag taket på husbilen. Är ett tag sedan jag gjorde det. Det är tre meter upp så det blir litet spring på stegen. Fick gå över det två gånger med svampen och schampo. Fick hjälp med sköljningen det började regna rätt kraftigt. Men nu är det gjort.

Har köp en extra kassett till toan så var iväg och hittade en box för att transportera den extra kassett i. Bra att ha två om man nu ska köra i höst.

Fick behålla uppställnings platsen nu är det komunen som har tagit över kontrakten. Känns riktigt bra att det blev så. Vi blev uppsagda alla som var där av tidigare företag.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 13 september 2011 13:46

Söndag eftermiddag sa vi hej till Claes & Gun-Britt. Tack för den här helgen. Tömde och fyllde vatten och körde och parkerade bredvid Håkan & Birgitta. Hade bestämt med dom att vi skulle vara tillsammans på söndag kväll. En god vän kom och meddelade att det var möjligt att vara kvar till måndag förmiddag på mässområdet, där vi nu stod. Men sedan fick veta att där skulle man förbereda för nästa mässa. Vi kunde stå längre ner på gräset men där var så blött så där kunde vi inte sitta ute och det ville vi. Kul samtidigt att se hur utställarna plockar ihop utställningsmaterialet, husbilar körs ut och ställs upp utanför hallarna. Tyckte till slut att det var lika bra att lämna platsen.
Vi körde till Huskvarna, Oset invid Vätterns strand, fick en fin kväll med trevligt sällskap. Vindstilla och lite sol och solnedgång i Vättern.

Blev bjudna på frukost på måndagsmorgonen av B & H så det var bara att sätta sig vid dukat bord. De har värsta hotellfrukosten i sin husbil men så bor de permanent i den.

Vi var tvungna att köra söder ut mot Hbg så vi tackade för oss på förmiddagen. Stannade till hos Bengt i Örkelljunga och fikade det var också några saker jag behövde handla och Lilla My fick springa av sig lite.

När vi kom hem efter några dagar i husbilen så var det mycket som skulle in från bilen. För nu blir det inga resor på ett tag.

Lilla My skulle iväg på kurs på kvällen. Det är lillmatte som är anmäld tillsammans med Lilla My på Brukshundsklubben på Råå kl 18 måndagkvällar. Moa är så duktig och intresserad och tar så väl hand om Lilla My och Lilla My älskar Moa. När Moa kommer då vet Lilla My att nu blir det leka av, även när det är kurs så blir det till lek för Lilla My. Lek och lär. Otur med vädret idag regn och blåst och kallt så Moa och Lilla My var riktigt ordentlig blöta och kalla när vi hämtade dem. Körde Moa hem och Lilla My fick duscha varmt när hon kom hem och hon njöt verkligen av det.

Sedan var det att koppla av framför TV´n. I husbilen tittar vi sällan på TV men hemma är det som en magnet som drar oss in till TV´n även om det inget är att se och det är det ju oftast inte.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 10 september 2011 20:53

Vi körde hemmifrån på onsdag eftermiddag och stannade till på A6 parkeringen där Claes och Gun-Britt väntade.

Upp tidigt på torsdags morgonen för att köra in på mässområdet. Kom in och blev visade en bra plats på område1 nära till mässhallarna. Nu har vi varit 3 dagar på mässan.

Birgitta har legat i bilen med feber, hosta och snuva. Birgitta var inte kry när vi körde hemifrån men på fredagen satt hon i solen utanför bilen Vi blev bjudna både på lunch och kaffe av våra trevliga grannar, Gun-Britt och Claes och Birgitta och Håkan kom med kaffekorg på eftermiddagen, bättre kan man inte ha det. Kerstin och Göran var också och hälsade på.

Idag var Birgitta inne en sväng på mässan på förmiddagen. Vi ordnade lunch i dag till oss och våra grannar. Kurt och Margot kom så vi fick en pratstund tillsammans, trevligt. Och så gick vi en tur till i hallarna på eftermiddagen och tittade. Träffade bekanta som vi inte har sett på några år. Det blir mycket prat om husbilar och allt runt omkring.

Eftersom Birgitta var sjuk fick jag gå själv på mässan och också på mässområdet med Lilla My. Träffade många gamla och nya bekanta. Det är en träffpunkt denna mässa har varit så alla år vi har deltagit.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 4 september 2011 21:51

Nu är rabatten som har legat ogjord i snart två år ordningställd. Det blev en plattrad fram till förrådet med grus intill huset. Bra blev det. Trädgården får nu vara för vintern. Förrådet på framsidan fick jag byta ut vindskivorna på och lite svartfärg kom på också.

Lördag morgon var det upp tidigt vi skulle till Bråvestad gård (Billesholm) och titta på Linn. Hon var med och tävlade i Westernridning. 3 Beginning klasser var hon med i. Som vanligt blev hon bra placerad , 4:a i den 1:a klassen, 2:a i den 2:a klassen och i 3:e klassen diskades Linn för att hon avslutade fel, så kan det gå.

     

På söndagen var det bestämt att vi skulle fira Ida. Vi åkte med Johan, Gisela och Moa till Köpenhamn. Linn och Björn barnen åkte egen bil. Det var 23 gr varmt ute så vi kunde sitta ute på innergården där de bor.

Blaze var mycket intresserad av My men hon tyckte att han var för framfusig som jagade henne hela tiden. My skällde på ett sätt vi aldrig hört tidigare och vågade inte vända baken mot honom. Så det var ett hisskiligt liv på gården. Kanske tur att dom snart ska flytta därifrån 🙂

Per-Thores mor och syster med familj hade kommit från Trondheim också. Ida bjöd på smörgåstårta dagen till ära. Smörgårdstårta förekommer inte i Norge eller Danmark så Ida ville visa på en svensk tradition vid familjehögtider. Norrmännen hade aldrig sett eller smakat det tidigare men det uppskattades av alla, tillsammans med öl från Nörrebro bryggeri, gott var det. Det började att regna vid 17-tiden så vi fick flytta in i den lilla lägenheten. Nu ser vi fram mot att komma och inviga deras nya lägenheten som dom flyttar till i slutet av september.

Nu är det höst, träden börjar att skifta färg. Och nu väntar Elmiamässan i Jönköping. I år har vi plats inne på område 1.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 1 september 2011 07:54

         Några finna bilder från din uppväxt!

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *