Alla inlägg under augusti 2011

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 31 augusti 2011 22:45

Träffen Lergökarallyt gick jag runt och tittade på veteranbilarna där fordon av 1981- års modell eller äldre deltog. Kom att tänka på unga år när jag var deltagare i olika rally med min SAAB.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 30 augusti 2011 21:53

Idag var vi till veterinären och ordnade ett 28 dagars intyg till My. Så nu ska det vara i ordning att ta med My över sundet. Och att vi får henne med hem till Sverige igen. Ska till Danmark över dagen och hälsa på och fira Idas födelsedag.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 28 augusti 2011 15:35

Fredag förmiddag förberedde vi oss att köra till Ängelholm för att delta i träffen som arragerades tillsammans med Lergökarallyt. Träffområdet var på gamla F10 som i dag heter Valhalla Park. På fredagskvällen minglade vi runt bland nya och gamla bekanta. Fredagen bjöd på ett bra väder.
Lördag morgon mullrade det konstant. Sa till Birgitta ska inte planet starta snart för det lät som ett flygplan som stod och varmkördemotorerna. Start bana var inte så långt från platsen där vi var uppställda. Fick till svar att det är nog bäst att du hämtar våra morgonbullar innan det börjar regna det är åskan du hör. Så My och jag gick ut och hämtade bullarna hos träffvärden men hann inte hem förrän regnet vräkte ned. Ett sånt åskväder var länge sedan vi var med om. Jag funderade på om jag skulle flytta bilen från gräsplanen nu på morgonen för vi skulle köra och träffa barnen vid kl 16. Men bilen fick stå kvar.

Gick ner till utställningsområder och runt och tittade på veteranfordonen. Stannade och tittade på starten till Lergökarallyt som eskorterades fram av en Koenigsegg och där efter kom alla fordon. Det var uppehållsväder den stunden alla bilar skulle ut på sina rundor. Gick hem till oss och fikade tillsammans med Clas & Gun-Britt. Då började det att regnaoch åska igen.

Vi bestämde oss att köra vid 15-tiden. Jag var ute och kände på marken och det skulle nog gå bra att komma ut men vi kom inte många meter förrän bilen sjönk i leran och där satt vi. Det kom gubbar från alla håll och ville hjälpa till men jag satt fast. Ringde till arrangören och meddelade att vi satt fast och hjälp skulle ordnas. Brandkåren kom men de vågade inte köra ut med sina bilar gräset. Vi fick vänta en stund så kom en traktor och drog loss oss. Vi kom iväg med god tids marginal men med en ordentligt skitig bil. Vi körde vägen över Helsingborg och stannade till på mitt gamla jobb och tvättade bilen och fixade oss i ordning.

Nu var vi på väg till Billeberga och kräftskivan tillsammans med våra barn och deras familjer. Inte ofta att vi kan samlas alla. Tyvärr kunde inte PT vara med för han jobbade.

Vi kom till dukat bord Birgitta och jag. Det blev en trevlig kväll tillsammans och som vanlig så går klockan fort en sådan kväll. Ida hade mycket att berätta om nya lägenheten i Köpenhamn men också att hon och PT ska bli föräldrar och det tycker vi ska bli så kul. Vårt sjunde barnbarn är på väg.
På söndagen lovade vi att skjutsa Ida till tåget i Malmö men först var vi till hos Patrik och Åsa. Linn och Moa körde iväg tillsammans med resp. familjer för träningstävling i hästhoppning. Eftermiddagen tillbringade vi i husbilen, Birgitta och jag, med att ta det lugnt och koppla av.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 25 augusti 2011 22:44

Här tycker My att det är hon som bestämmande. Tagit tag i Selines grimskaft och ska ha henne med sig.
   Bilderna är lånade från Giselas blogg

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 24 augusti 2011 22:29

     Tagit ett ordentligt tag i trädgården i eftermiddag. Skurit kanter och på gång att komplettera en plattrad. Rensat och även klippt ned några buskar. My har varit med hela tiden och ville ha uppmärksamhet. Hon kom med tofflor och skor och la framför oss fick tag i en rulle bajspåsar och sprang runt med. Nyfiken på det mesta är hon! Fick SMS från Ida att de fick lägenheten i Köpenhamn som de lagt bud på. Får gratulera till detta.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 21 augusti 2011 21:18

Lördag körde vi till Billeberga för att vara barnvakt. Parkerade husbilen på uppfarten.

På lördagkvällen bjöd Linn och Björn tacos.

Tidigt söndag morgon körde Linn och Björn till Bollerup på träningstävling i Western ridning.

Linn var med i 4 klasser och kom 3:a i 3 klasser och 1:a i en. Många GRATTIS Linn!
Barnen lekte med kompisar mesta delen av dagen. Björn hade förbjudit barnen att ta äpplen på deras lilla äppelträd, det var 6 stycken på trädet men på kvällen var det bara 2 stycken kvar.

Michaela och Cornelia har blivit så duktig att hantera Lilla My så nu är dom riktiga kompisar.
Vi körde inte hem på söndagskvällen utan stannade på Rydebäcks strand det är så fint där. Det var soligt och varmt hela dagen men vi 21-tiden kom regnet och smattrade på biltaket.
Nästa helg ska vi till Lergökarallyt i Ängelholm och på kräftskiva med barnen på lördagskvällen så då får vi dela upp helgen. Men det ska bli kul alltihop.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 16 augusti 2011 11:25

Det är bara att resa till Danmark om hunden är märkt chipad har EU:s husdjurspass och har en giltig rabiesvaccination. Så får hunden fritt föras in i Danmark. Men när du ska hem till Sverige! Ska den avmaskas har du inte 28 dagars intyg så måste veterinär i Danmark avmaska hunden mot dvärgbandmask med ett godkänt avmaskningsmedel.

Från den 1 januari 2012 kommer nya regler som att krav på avmaskning slopas helt. Information finns på Jordbuksverkets hemsida.

Danska reglerna finns på Fødevarestyrelsens sida

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 15 augusti 2011 11:21

När vi kom till Oderljunga mölla mötes vi av Bo och Preben som hälsade oss välkommna. På plats var det redan ett antal bilar. Man väntade 27 ekipage. Vi var nyfikna på platsen så vi tittade runt och hejade samtidigt på gamla och nya bekanta. Sveriges Radio Kristianstad var på plats och gjorde ett reportage med Anita om träffen.

Oderljunga mölla är en ställeplats och festplats där man anordnar privata fester. En kul grej som ägaren Krister samlar på är pennor, 27300 st har han i dagsläget + 2 akvarier fulla med pennor som inte var sorterade och räknade, jag hade ett åttital med mig att bidra med.

 

På fredagskvällen var det mingel och ICA hade sponsrat hamburgare och bröd som Preben grillade till oss alla.
Lördagen började med frukost i lokalen. Dagen fortsatte med tipspromenad i omgivningen.En murken bro inledde rundan det var nog många som tvekade att gå över den men det fanns inget alternativ. En kul grej var en liten spårbunden linfärja över en bäck lite längre fram. Det var svåra frågor, av 15 frågor var bästa resultat en som hade 12 rätt. Lunch fick vi ordna själva och äta i våra bilar. Kl 2 kaffe och underhållning mycket musik i form av olika tävlingar. Det var en rolig form av samvaro. Även våra hundar kommer på träff för det är många som har hundar med sig. My träffade en kompis i samma ålder och de lekta mycket under dessa dagar. Fungerar alldeles utmärkt med My bland andra hundar Så var det tid att förbereda för kvällen göra i ordning sig själv och det som vi skulle ha med oss på kräftskivan. Blev en lyckad kväll och trevliga och underhållande bords grannar. Men det blir fort kväll när nan har trevligt och en hund som väntar på en i husbilen.

 
 

Söndagen tog jag en runda på några kilometer innan den gemensamma frukosten. Därefter tack och adjö .
Vi körde över Örkejunga och Halladsåsen hem. Stannade till hos Eva i Höjar och bjöd henne på kaffe, tittade till hennes växthus och fick luktärter och rabarber med oss hem. Tack Eva! Lilla bilen var utlånad till Patricia så att hon kunde övningköra. Så hela familjen och Anton kom en stund på kvällen och lämnade bilen.

Nästa träff som vi ska åka på blir Lergökarallyt i Ängelholm på gamla F10.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 10 augusti 2011 20:48

 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 9 augusti 2011 19:57

Inte använd, ny Dogman Hopfällbar kanvasbur för hund upp till 5 kg. ( 49,5×34,5×35 cm )

Säljes 290 kr + frakt eller kan avhämtas.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 8 augusti 2011 18:57

Den här tiden på året har vi många att gratulera. Än så länge är alla samlade i Skåne och Köpenhamn så vi kan uppvakta på plats.

Lillmatte Moa och Lilla My är på kurs den här veckan. Det är i hela fyra dagar mellan kl 9 -14. Ska bli roligt att höra hur det har gått. Johan var här i morse och hämtade vaccinationsintygen på My för det skulle visas upp för att få vara med. Kul för Moa att få delta i detta.

Var till Viarps ridhus och tittade på Michaela som har varit på ridlekis en vecka. Måste berömma henne för uppvisningen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 5 augusti 2011 19:38

Nu har vi fått provprotokollet och nu är My godkänd och har sitt eget pass. Så vi kan åka och hälsa på I & PT i Köpenhamn till att börja med. Så My får träffa Blaze.

 

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *