Alla inlägg under juni 2013

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 30 juni 2013 12:33

Här är vi tillbaka i vardagen efter midsommar. Då vi fick träffa barn och barnbarn nästan alla. Fikade i Södervidinge innan helgen och sill &potatis i Billeberga på Midsommarafton och så avslutade vi i Köpenhamn med middag midsommardagen.

Har mycket på gång nu både inne i huset så lite fix på husbilen. Har besökt Bengt i Örkelljunga för anskaffning av delar till renovering av en kran men också en ny trappa.
     
Så försöker vi att fräscha upp det lite här hemma också. Uterummet fick lite annan färg på väggarna och det blev genast mera hemtrevligt. Detta skulle vi nog ha gjort mycket tidigare. Så nu gör vi av med en del färg.

Nu är vi snart inne i Juli månad och inte har vi någon sommarvärme än.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 21 juni 2013 01:00

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 16 juni 2013 19:02

 Nu har vi parkerat vid Ekenäs Båtklubb vid Kalmarsund ca: 12 km söder om Kalmar. 56 30 38N 16 10 54E En liten ställplats för 5 husbilar.

Helgen tillbringade vi i Loftahammar på Tättö camping tillsammans med vänner Pelle & Eva och Lennart & Inger som har husvagn. Det är inte ofta som vi är på camping. Birgitta och jag cyklade in till Loftahammar i lördags och tittade på marinan åt rökt fisk till lunch det smakar alltid bra. Fick även se många fina Volvo Amazon;er som var på träff i Västervik och hade en utflyktsrunda med frågor och en det praktiska uppgifter.
Tidigare i veckan besökte vi Norrköping för att titta på nya Strömsparken med sin laxtrappa.Det är inte vart år som vi strosar runt Knäppingen som nu är en galleria. Svårt med parkering men på Hamngatan hittade vi plats med blå billjet. Fikade i Gubbens trädgård.

 

Vi parkerade en natt ute i Lindö på en 6 dygn;s parkering även två Tyska bilar hittade dit.
Har också träffat släkt och vänner som vi inte träffat på många år.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 12 juni 2013 15:55

Besökare Vikbolandets strutsfarm.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 9 juni 2013 21:41

Barnbarn med på uppvisning i gymnastik. På Citadellet i Landskrona det är GF Idrotts årliga gymnastikuppvisning.
http://hd.se/landskrona/2013/06/09/gymnastikfest-med-fart-i/

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 9 juni 2013 21:25

Blev bjudna på Emilies 18-års kalas, kusinbarn till våra barn och bosatt i Åby. Där fick vi träffa hela Bergholtzsläkten. Det är många år sedan vi träffade alla samtidigt nu när Gisela och Patricia var med var det extra kul att det blev så. Det blev en trevlig eftermiddag tillsammans på deras fina altan. Tack Magnus, Malin och Jennie!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 8 juni 2013 21:15

Hej på er !
Vi är också i Söderköping och står på Skeppsdockans Camping – det vore trevligt att få hälsa på er i morgon (lördag) eftersom vi följt er i vinter när ni varit i Spanien. Vi åket också dit ner ……………….

Mvh
Bosse och Gerd

Denna kommentar läste jag lördag morgon och även svarade på. Kul att höra från de som följer oss på bloggen. Så det blev att vi träffades på en uteservering vid kanalen. Fikade och hade ett par timmars trevlig konversation. Tack för kaffe och en trevlig pratstund, Gerd och Bosse!
Birgitta och jag tog också en tur till Norrköping där vi passade på att utnyttja kommunens service- station för tömning och påfyllning av vatten vid Statoil Ingelsta. Vi handlade och tvättade husbilen också.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 7 juni 2013 22:54

Idag har vi cyklat i Söderköping och umgåtts med kusin Ulla.  Träffade Gisela, Patricia och Anton vid kanalen.

Lilla My fick tag i en sten som hon bar på. När jag skulle ta kortet tappade hon den blev lite rädd när det

small i golvet.
Några bilder från Söderköping.

         

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 5 juni 2013 22:07

Idag har vi firat Antons studenten. Packat husbilen och nu är vi
på Råå småbåtshamn. Är på väg upp till Östergötland. Men först i morgon ska vi träffa barnbarn i Billeberga.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 2 juni 2013 12:21


Birgitta och jag besökte Alnarpsparken i veckan. Ett lugnt plats och den här dagen hade vi strålande sol.
                                 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 1 juni 2013 17:27

En helg med ömsom sol och regn

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *