Alla inlägg under maj 2013

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 29 maj 2013 22:18

Besiktning av husbilen på förmiddagen. Där upptäcktes att dieselfiltret läckte och det ordentligt. Efter att vi haft bilen på service parkerade jag bilen på vår uppställningsplats, har inte kört en meter till. Bra att detta upptäcktes  idag hade varit sämre att stå utefter vägen. Ringde verkstaden och fick komma omedelbart så de kunnde rätta till detta. Ringde till bilprovningen om ny tid, om 1,5 månad kan du komma fick jag till svar. Det duger inte vill ha en tid idag sök i Skåne sa jag. Kan du komma kl 16.45 idag så finns det en tid på Ättekulla.  Så nu är den besiktat och godkänd.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 26 maj 2013 18:58

Det var många år sedan vi var till Bialitt. Ett litet Café utefter väg 108 i Svalövs kommun. Idag blev det ett återbesök med kaffe och våfflor. Det var så tråkigt regnväder, så det blev ingen Madarunda (matrunda) för oss som vi tänkt.

   

 

Vi har pratat om att ta ett kort på familjen. Så idag när alla var hemma passade vi på. Det är 31 år som skiljer dessa kort åt. Att barnen har blivit äldre det ser man!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 22 maj 2013 21:09

Veteranbilsträff på Hamnplanen i Viken skulle det vara idag, Regnet bara öste ner så det var inte så stor uppslutning, När vi kom så stod där en Opel Kadett och en Folkvagn även en nybilsfirma var på plats, men de packade snart ihop. Det kom en entusiast och parkerade på gräset.

Men vad gjorde ridande Polis en så ruskig dag i samhället. Vi såg 4 ridande poliser i byn.

På vägen hem tog vi lite foton på grönskan.
       

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 20 maj 2013 21:57

Ja, den informationen fick vi från SMHI när de läste väderleksrapporten idag. Visst det regnar, så man får tro dem att sommaren är här. Men ska vi inte ha sol och värme?

Skönt att bara vara hemma. Det är också trevligt att träffa barnbarn och barn. Har blivit så i helgen. Barnvakt till Rebecka och Pontus i lördags kväll. Linn & Björn och barnen var hemma i går och vi var också en sväng till Gisela och Moa.
Trädgårdsarbetet fortskrider nu har vi grävt upp några buskar det var så mycket ogräs där (Kirskål). Försöker att kväva detta med att lägga på tidningar får se hur vi lyckas.
Vi såg att Telia hade Mobilt bredband utan bindningstid och detta är något för oss. Så vi köpte en router också en liten nätt sak som kan följa med i husbilen också. Förhoppningen är att vi ska kunna stoppa i Sim-kort från andra leverantörer också. Jag undrar hur andra har löst detta?

 

Idag var vi iväg ett ärende till Hyllinge och sprang på en fd. arbetskamrat (LGM) som bjöd hem oss på kaffe. Smakade toppen och vi fick också en trevlig pratstund i hans fina trädgård.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 18 maj 2013 17:23

SOL ute så mycket vi kan. Är till Södervidinge hos Rebecka & Pontus när mamma och pappa är

Melodifestivalen.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 15 maj 2013 21:54

Den här veckan har grönskan exploderat och man får en förhoppning om att värmen kommer ordentligt nu. Vi har bara varit hemma i 23 dagar och det är inte många dagar som har tillbringats i huset. Men nu har vi tagit tag i det också, trädgård, hus och bilar. Husbilen är lämnad på service, besiktning beställd. Barnen har vi också besökt.

Fick tillbaka kameran som jag skickat på garantireparation. Köpte en ny i Portugal och jag hade inte kvittot kvar. Hur visar man att garantin ska gälla? Ringde Canon i Malmö och Stockholm blev hänvisad till Canon i Göteborg. Inga problem kontoutdrag från kortköpet gällde. Bra att veta att garantin är gällande var man än har köpt produkten och att det går att skicka till serviceverkstaden.

Fick brev från banken om att mera pengar är på väg nu när jag blir riktig pensionär. Fast staten tar väl det mesta till skatt.
Var en sväng till Pålsjö skog nu när bokarna har slagit ut. Det är som finast nu när grönskan kommer.

Vår kastanj har kommit så här långt denna veckan.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 12 maj 2013 21:11

Solnedgång vid Margreteberg.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 11 maj 2013 19:35


En bild från dagens cykeltur.
   Lite vila innan vi far vidare!

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 10 maj 2013 16:55

Det var många år sedan jag var till Nimis. Kent och jag cyklade upp till Himmelstorps hembygdsgård på Kullaberg. Promenerade sedan till Nimis jag hade totalt glömt hur brant och besvärligt det är, eller är det åldern! Men mycket folk i rörelse var det och man hörde olika språk och dialekter. Lilla My var med oss så jag fick ta henne på armen när jag gick in i Nimis. Så det blev en ordentlig motions runda för oss alla. Vi klarade oss från det mesta regnet några droppar när vi var i Nimis.
För er som inte har varit där så är det ett ihopspikat av plankor och trädgrenar som bildar gångar, rum och torn. Här klättrar folk så högt de kan komma. Vi var där första gången 1984 och då var det inte så mycket till bygge han startade med detta år 1980. Det är värt ett besök!http://sv.wikipedia.org/wiki/Nimis

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 9 maj 2013 14:13

Idag har vi besökt Kullahalvöns vingård ligger i Bräcke sydost om Krapperups borg. (Höganäs Kommun) Där blev vi guidad bland vinstockarna och i omgivningen. De producerar vitt vin och rosé vin men har även produktion av öl. Gården har även ett café kaffet smakade utmärk efter en cykeltur dit upp. Det finns fyra vingårdar här ute på Kullahalvön.

Fortsatte ned till Krapperups och gick genom parken blomningen har inte kommit igång än ordentligt. Riktigt skönt väder under cykelturen. Vi han precis tillbaka till husbilarna så började det att störtregna och åska. Men vi fick en tur på tre timmar.

 

Mer information:
http://www.hoganas.se/sv/Turist/Mat–dryck/Vingardar/

http://www.kullahalvonsvingard.com/

I  Krapperups dammen solade sig denna lilla varelse. Först såg det ut som en konstgjord men det var en livs

levande sköldpadda.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 7 maj 2013 22:30

Var kvar vid Margeretetorp idag också. Har haft en riktig varm och härlig dag. Satt och latade oss i solen tills Kent & Ulla kom. Tillsammans cyklade vi till Mölle på eftermiddag. En sträcka på ca 8 km som går på gamla banvallen. Förbi Krapperup och utmed och genom Möllehässle Naturreservat Det kom en man och sa att man kunde höra klockgrodorna som finns på fäladen, de brukar inte höras förrän det blir mörkt. Mölle fälad är ett av de få ställen man kan se och höra klockgrodan. Vi stannade och lyssnade men vi hörde inga.

Mölle har inte riktigt vaknat än det var ett par gästbåtar som låg vid kajen och butiken krimskrams var öppet. Säsongen har inte kommit igång varken med båt eller turismen.

I Mölle har man skapat egna förbudsmärken de sitter på ett par ställen i byn. Kan inte hitta dessa i = Den nuvarande vägmärkesförordningen

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 5 maj 2013 18:53

Lämnade Västerled efter att ha fikat tillsammans med Kent & Ulla. Träffade även HBK 663 Michael & Annikka även HBK:s (Husbilsklubben)  husbils Kalles skapare. Frågade oss om vi visste var han höll till nu. Faktiskt länge sedan vi läste något om Kalle. En kul figur som får följa med husbilsåkare och så skrivs det på hemsidan vad han får uppleva.
Vi hade bestämt att köra till Nellans dag i Södåkra, Nordvästra Skåne även i år. De hade som alltid tur med vädret sol men kall vind. Vi tog en fika. Ja, nu är det nässel-the och kakor och allt innehåller nässlor. Här kan man också handla olika saker och bli förevisad olika användnings- områden för nässlor. Damerna i detta gäng har även skrivit en bok i ämnet. Vår sons svärmor är mycket engagerad i detta.


Det var en tipspromenad som man kunde gå. Alla frågor handlade om sparris den gick vi också. Kom fram till en odling som ett ungt par driver här i Kullabygden. Var verkligenintressant att bli guidad på odlingen. Nu vet man lite mer om den sortens odling. De hade tre rader med sparris under plast som de kunde plocka nu, snart kommer mer som inte är plastat. Detta är den gröna sparrisen som får växa upp och skördas över jord ( I Tyskland skördas just nu den vita sparrisen i stora mängder. Den vita sparrisenskördas under jord) Vi fick provsmaka direkt från åkern (stycket -skånska) En liten gårdsbutik hade de öppnat idag också, där man kunde köpa ett knippe kravodlad sparris, kan tänka oss att åka tillbaka. Vill du veta mer    http://kullasparris.se/

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 4 maj 2013 18:58

Körde ned till Ystad Västerled i går eftermiddag. Där vi mötte upp Kent & Ulla som anlände med färjan från sin utlandsvistelse. Platsen var välbesökt av husbilar, hittade bra plats att parkera på. Det blev en kväll med mycket prat om våra hemresor från Portugal. Det är intressant att höra andras upplevelser och färdväg.

Lördag tog vi cyklarna och gav oss ut på en rätt så lång tur genom Ystads Sandskog. För oss var det en ny upplevelse. Här utefter kusten är det långa sandstränder och utefter stranden många små bad- hus. Fick känsla av stränderna i norra Tyskland. Mycket folk i rörelse idag i det fina vädret. Eftermiddagen har vi tillbringat i solen tillsamman vid husbilarna.


Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 2 maj 2013 20:11

Ingen värme i luften än, riktigt ruggig att gå ut med Lilla My på morgonen.

Har nu varit hemma en dryg vecka och ordnat med besiktningstid till bilarna. Lilla bilen är också hemma och två nya däck har den fått. Fixat lite i trädgården och även oljat altangolvet.

Valborg var vi tillsammans med Linn & Björn och barnen i Billeberga. Fick besök av Bengt-Uno & Lotta som kom förbi när de kom till Sverige. Några trevliga timmar i uterummet. Det finns mycket att ventilera när man har varit på resa.

Jag har letat packningar till gasolanslutningen, ringde Alde och fick några nummer att ringa. Men på dessa var det ingen hjälp att få. Mejlade Bengt i Örkelljunga och skickade med en skiss. Så nu har dessa kommit på posten. Bra service där ifrån.

 

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *