Besök i Alentejo hos bloggvänner

Idag har vi besökt Jan och Anna, som har bloggen  Man ser floden . 

Ej namngiven 4

Jan och Anna bor på ett eget Monte här i Alentejo. Huset är byggt på platsen där det tidigare fanns en ruin. Man har en fantastisk utsikt över nejden. Vi fick dessutom en fin dag i solen på deras altan.(Såg inte så lovande ut på morgonen, dimma så vi såg inte handen framför sig.) Vi har haft ett intressant möte idag och känt oss så väl omhändertagna. Blev bjudna på en fantastisk god lunch. Ett möte man kommer att minas. 

Tack än en gång!!!

Ej namngiven 1

Vi körde ända fram med husbilen. Kändes bra att ha den med om inte hundarna skulle gå bra tillsammans. Men det inget problem. Ragge blev lite osäker och gömde sig under deras bil “Frasse”. Lilla My och Ragge kom bra överens de gick runt och tittade på varandra ett tag men till slut var leken igång. Härligt för Lilla My att springa lös.

Ej namngiven 3

Här är vi på väg upp till Eiran. En cirkelrund stensatt plats som i gamla tider användes för tröskning och torkning av frukt mm. Montes högsta punkt med en fantastisk utsikt men också en plats för Jan och Anna att sitta och titta på solnedgången och njuta av livet.

20151117_141014

Nyfiken som jag är ville jag (Nisse) veta det tekniska med vattencisternen, solcellen och lagring av energin.

Det är en Stenek (som vi inte visste vad det var) som står mellan Vattencisternen  och solcellen på vägen upp till Eiran. Ekollonen är lite större/längre och ätliga för både djur och människor.

20151117_134929_Fotor_Collage

På vägen ut så körde vi genom olivlundar och kohagar. Jan ville komma och hämta oss men vägen var inte sämre än vi tog oss ända fram. Det är bra med en liten bil.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

10 reaktion på “Besök i Alentejo hos bloggvänner

  1. Vi har hälsat på hos Anna och Jan vid ett par tillfällen och kanske blir det ett till när vi åker mot Portugal till våren. Alltid lika trevligt att träffa dem och höra hur de har det. Så kul att ni kunde köra ända fram. Ragge har ju vuxit till sig, kul att Lilla My och han kom överens, kanske lika spännande för honom att träffa hundkompis.

    • Det var kul för Lilla My att träffa hundkompis och samtidig nyttigt för Ragge. Vi hade några jätte trevlig timmar hos dem.

  2. Vad kul att ni oxå träffade Anna och Jan! Vi hade ett superfint besök där tidigare i år! Vi kunde inte köra ända fram dock, men vi har ju en större bil… Skönt att hundarna kom överens! 🙂

    • Det är vi som ska tacka. Mosaraz var fantastisk fint jag tog kvällspromenad och på förmiddagen gick Birgitta och jag runt igen.
      Ha det bra och på återseende får vi hoppas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *