Besök i Alentejo hos bloggvänner

Idag har vi besökt Jan och Anna, som har bloggen  Man ser floden . 

Ej namngiven 4

Jan och Anna bor på ett eget Monte här i Alentejo. Huset är byggt på platsen där det tidigare fanns en ruin. Man har en fantastisk utsikt över nejden. Vi fick dessutom en fin dag i solen på deras altan.(Såg inte så lovande ut på morgonen, dimma så vi såg inte handen framför sig.) Vi har haft ett intressant möte idag och känt oss så väl omhändertagna. Blev bjudna på en fantastisk god lunch. Ett möte man kommer att minas. 

Tack än en gång!!!

Ej namngiven 1

Vi körde ända fram med husbilen. Kändes bra att ha den med om inte hundarna skulle gå bra tillsammans. Men det inget problem. Ragge blev lite osäker och gömde sig under deras bil “Frasse”. Lilla My och Ragge kom bra överens de gick runt och tittade på varandra ett tag men till slut var leken igång. Härligt för Lilla My att springa lös.

Ej namngiven 3

Här är vi på väg upp till Eiran. En cirkelrund stensatt plats som i gamla tider användes för tröskning och torkning av frukt mm. Montes högsta punkt med en fantastisk utsikt men också en plats för Jan och Anna att sitta och titta på solnedgången och njuta av livet.

20151117_141014

Nyfiken som jag är ville jag (Nisse) veta det tekniska med vattencisternen, solcellen och lagring av energin.

Det är en Stenek (som vi inte visste vad det var) som står mellan Vattencisternen  och solcellen på vägen upp till Eiran. Ekollonen är lite större/längre och ätliga för både djur och människor.

20151117_134929_Fotor_Collage

På vägen ut så körde vi genom olivlundar och kohagar. Jan ville komma och hämta oss men vägen var inte sämre än vi tog oss ända fram. Det är bra med en liten bil.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

10 reaktion på “Besök i Alentejo hos bloggvänner

  1. Vi har hälsat på hos Anna och Jan vid ett par tillfällen och kanske blir det ett till när vi åker mot Portugal till våren. Alltid lika trevligt att träffa dem och höra hur de har det. Så kul att ni kunde köra ända fram. Ragge har ju vuxit till sig, kul att Lilla My och han kom överens, kanske lika spännande för honom att träffa hundkompis.

    • Det var kul för Lilla My att träffa hundkompis och samtidig nyttigt för Ragge. Vi hade några jätte trevlig timmar hos dem.

  2. Vad kul att ni oxå träffade Anna och Jan! Vi hade ett superfint besök där tidigare i år! Vi kunde inte köra ända fram dock, men vi har ju en större bil… Skönt att hundarna kom överens! 🙂

    • Det är vi som ska tacka. Mosaraz var fantastisk fint jag tog kvällspromenad och på förmiddagen gick Birgitta och jag runt igen.
      Ha det bra och på återseende får vi hoppas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *