Alentejo


Kört 16 nov

Vi körde upp till Serpa och vidare till Moura och vidare till vårt mål.

IMG_2934

Alentejo slättmarker kan nog säja att detta är Portugals kornbod. Vi har kört genom landskapet kantat av stora odlingsmarker samt korkekar, olivträd i tusental och vinodlingar. På några platser var det stora runda fält med bevattningsanläggningar.

IMG_2948

Man förundras över vilken livs-/växtkraft ett olivträd har. Kan fundera på hur hur gammalt ett olivträd kan bli.

20151116_125518

I många olivlundar pågick plockning/skörd av oliver. De la en matta under trädet och slog på grenarna med stavar så att oliverna föll ner på mattan.  Vi såg också maskinplocknings redskap men inte i funktion så vi vet inte hur det fungerar.

20151116_145341

Vintern är här. Då ser man denna blomning på ängarna. Visst är det vackert!

20151116_125024

Mycket kreatur i denna regionen har vi sett.

Ej namngiven 1

Alentejo är också Portugals vinodlingsdistrikt, många goda viner kommer här från.

20151116_181322

Så här fin solnedgång fick vi ikväll,med hjälp av Campercontact  hittade vi den här fina platsen.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Alentejo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *