Upp genom Portugal

Kört den 15 nov

Kört genom det Portugisiska landskapet på mycket krokiga bergsvägar. Vi fick samsas om vägen med cyklisterna som var många idag. I en by där det var som smalast pågick en mountainbike- tävling. Vägen har kantats av korkekar (Portugal är världens största korkproducent) och eukalyptusträd, fanns många fina platser att rasta på. Men så skiftade landskapet och vägarna blev rakare med ett öppnare landskap. Stora fält där får och kor gick och betade. Körde förbi en mycket stor solcellsanläggning.

20151115_114243_Fotor_Collage

20151115_151738_Fotor_Collage

I Mértola stannade vi på en p-plats nere vid floden och fikade. Bara några husbilar som parkerat. Många som fiskade och hade fått bra med fisk.

20151115_135016_Fotor_Collage

I Minas de São Domingos hittade vi plats för natten. Här var det välbesökt. Vi hade tur var en ficka ledig där vi parkerade. Träffade några svenskar och några holländare som vi träffat tidigare i Silves. Här i byn finns en serviceplatta för husbilar på torget. Platsen vi står på är ett stycke där ifrån.

Men här var det verkligen fint och en härlig omgivning med sjön nedan för.

IMG_2878

Minas de São Domingos är en gammal gruvort. Tog en promenad ner till området som är tillgängligt för besökare. Finns ett museum i byn som visar från gruvan. Här var det utvinning av silver, guld och koppar. 1965 stängdes gruvdriften och gruvbyn förföll ”det var den första byn i landet som hade elektriskt ljus”

Läs mera om gruvan

IMG_2890_Fotor_Collage

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Upp genom Portugal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *