Utflykt med vänner

Tillsammans med Åke & Christina körde vi ner till havet vid Nossa Senhora da Rocha. Men först så stannade vi till vid Cooperativa do Algarve Lagoa. En plats där man kan se och  köpa viner från trakten. Strålande sol, perfekt för en utflykt. Som vanligt mycket folk på platsen. (Kortet är lånat från Googel) En härlig plats som vi har besökt flera gånger.

Mer att läsa   om Nossa Senhora da Rocha

Capela_de_Nossa_Senhora_da_Rocha

Nya räcket var uppsatta tidigare var det en stenmur. Men naturens krafter har gott hårt åt klippan så det hade rasat ett stycke mur. Nedre bilden: ut mot Armação de Pêra som vi sedan körde till.

20151123_115849_Fotor_Collage

Armação de Pêra en mysig stad som vi också besökt många gånger tidigare. Nu har det blivit en ställplats för husbilar nära fiskestranden. Det är ingen hamn här så båtarna släpas i sanden av en traktor. Puttas ut i vattnet och dras sedan upp på land av traktorn när de kommer tillbaka med sin fångst. Varje fiskare har sin plats på stranden där alla redskap ligger. Idag var det ingen aktivitet men ändå roligt att se. Bara det att titta ut över havet är en underbar känsla.

20151123_115856_Fotor_Collage

Man säger att sjön suger så hungriga blev vi. Här i Armação de Pêra finns det mängder av platser att välja på när man vill få något att äta.  Lite lunch mitt på dagen ville vi ha! Vi beställde en stor och en liten toast. Jag fick ett helt lass med bröd och det var inte vitt bröd som Birgitta fick utan mycket grövre. Också med ost och skinka! Ingen av oss gick hungriga från den lunchen.

20151123_124646_Fotor_Collage

På hemvägen visade vi Å & C ställplatsen i Galé och träffade många av svenskarna som står där.  Vi var ner till Praia dos Salgados och där har man färdigställt det stora hotellkomplexet som stod som ett spökby när vi var här senast. En härlig vidsträckt badstrand, mer restauranger är det också.

På vägen tillbaka till Silves så skulle vi passa på att titta på sandskulpturerna i Pera. Där kom jag lite på fel väg och trångt blev det några cm på var sida om backspeglarna. Christina fångade det på bild……… de körde efter i sin “Concorde”……….. nej, som tur var så körde de Smarten. Men allt gick bra, vi kunde vända till slut. Vi hoppade sandskulpturerna fick se tillräckligt från utsidan. Vi nöjde oss med det, bra betalt ville de ha i inträde även för pensionärer. Regnet har tagit hårt på skulpturerna!

12107740_10201191705030291_7061097496206166820_n_Fotor_Collage

En trevlig dag har vi haft i goda vänners sällskap!

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

10 reaktion på “Utflykt med vänner

  1. Tusen tack för en underbar dag. Vi är så tacksamma för allt ni har visat oss. Själva hade vi nog inte hittat dom här vackra platserna.

  2. Låter som en härlig utflykt! Intressant att man drar upp och ner båtarna med traktor hela tiden! Stranden i Gale var vår favorit förresten, även om vi inte stod på ställplatsen där. (PS Om ni googlar fram en bild så betyder det ju inte att den tillhör Google. Klicka på bilden för att komma till ursprungskällan, dvs den dom äger bilden.)

    • På denna bilden hittar jag ingen ägare. är väldigt försiktig att låna bilder på internet. Frågar alltid förs om det är ok.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *