Först till Faro

20151210_121042

Idag åkte vi till Faro och där besökte vi Forum Algarve ett stort köpcenter.

20151210_121105

Här var det mängder av affärer i två plan att välja på. Här fanns också ett stort mattorg. Där kan man få nästan allt man önskar sig.Hela centret var ordentligt julpyntat både för stora och små.

20151210_133420

Fanns t.o.m en inomhusisbana. Där var det flera som redan hade fått på sig skridskor och skrinnade runt på isen. Det gick att hyra skridskor och hjälm om man inte hade egna. Vi utmanade dock inte ödet. Det är besvärligt att leva i en husbil med gipsat ben eller arm.

20151210_172325

Vi körde vidare mot Olhão och sedan till Santa Luzia och Tavira. Där har strandpromenaden mot  Pedras de El-Rei blivit iordningställd med parkeringsfickor och träd. En röd promenadslinga utefter stranden/vägen också.  Husbilar som fricampade såg vi på några platser.

20151210_160324

I Santa Luzia var det liv och rörelse utefter strandgatan, många uteserveringar. Var också in till Tavira men där var det trångt och svårt att stanna med två bilar. Så det blev en fika på strandgatan i Santa Luzia på tillbakavägen istället.

20151210_162940

20151210_172459I Pedras de El-Rei, på det som förr var fricamping, den ojämna grusplanen var det nu bommar och asfalt. Såg att husbilar hade kört in på parkeringen så det går tydligen att stå där fortfarande. Men om det kostar eller är gratis vet vi inte.

På hemvägen körde vi ner till Fuseta. För att se om det var där Åke & Christina var för 13 år sedan med husbilen. Var inte in på campingen men som vanligt så var det liv och rörelse många som stod parkerade utanför och fricampade.

Solen stod lågt på himlen när vi fortsatte hemåt. I Faro blev det felkörning så vi kom in på flygplatsen och när vi var på väg ut därifrån så blev jag stoppad av Polisen och de ville se registreringspappren på bilen. Vi har lagt undan dem i bilen men kunde inte hitta dokument mappen(Så är det med stor bil). Vi fick leta ordentligt men till slut så hittade vi den. Visst är det bra med gömställen! Till slut efter att Polisen har fått vänta en bra stund, han skrattade och tyckte det var roligt att vi fick vända ut och in på hela innanmätet i bilen, fick han se på pappret. Det var nykterhetskontroll också så det var bara att blåsa. Det visade att jag inte hade förtärt något alkoholhaltiga drycker, det var noll.

Efter flygplatsen kom vi på rätt väg. Det hann bli mörkt innan vi var “hemma”.

 

 

6 reaktion på “Först till Faro

    • Lennart klockan var rätt mycket så därför stannade vi inte ville hem innan mörkret.
      I alla år har det varit lika dant i Fuzetas utan för campingen.
      Ha det bra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *