Förändring

N125 här på Algarve har nog varit den sämsta vägen på denna delen av Europa. Men nu blåser det andra vindar och vägen renoveras på flera sträckor.  Vägen är hårt trafikerad med långa köer vid stopp ljusen förbi arbetsplatsen. Alternativet är A22 betalvägen som går parallellt med N125 den undviker vi och det gör också portugiserna. Det är nog prisnivån som är fel. Hoppas nu att N125 får förbli betalningsfri. Ser man till Norge där finns det sällan alternativ till betalvägen.

IMG_3323

Det stora samtals händelsen. Idag var det stor razzia  i morse i Armação de Pêra. Där har man kunnat parkera för 1,5 € 24h sedan länge. Men idag kom det tre polis bilar och rensade.  Även här i Silves är det sällsynt med  fricampare. Här utanför ställplatsen har de ögonen på sig om det till förmodan står någon här och inte blir de långvariga.

Traktor från Tyskland1

Men visst finns det fortfarande platser att fricampa på.

Och ett och annat udda ekipage kan man se, som detta. Har kört från Tyskland med traktor ända hit till Portugal. Resan lär ha tagit 2 månader.

Tävlingen

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Förändring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *