Ställplatsen

TävlingenDet är bekvämt att utnyttja ställplats. Man vet att man har El, vatten, tömning och bra WiFi. Vi har valt att stå längre tider och ha platsen som bas och veta att vi har platsen kvar efter att vi har varit ute en dag och kört. WiFi har vi köpt i år från NOS. WiFi med obegränsad surf fungerar utmärkt men när vi var upp i landet utefter Spanska gränsen så var det lite sämre. För att få detta så var jag tvungen att registrera mig här i Portugal och få ett fiscal number.

Att bo i husbilen gör ju att man har mindre yta inomhus. Nu är det också lite vad man har för storlek på husbil. Vår är storlek mindre! Vädret här vintertid är så bra att man sitter mycket ute. Visst finns det regniga dagar, då är husbilen mysig att sitta i. Nu de senaste dagarna har det varit varma 18 grader på kvällen, kl 21:00, Idag har solen värmt så det var kortbyxor och bar överkropp.

Castelet Silves

Birgitta har gjort falsk ostkaka!  Riktigt gott med sylt och grädde. Vår vardag är mat, städning, allt som måste göras var dag med husbilen och tvätt. Nu har vi valt att lämna smutstvätt till laundry kostar inte mera än att hyra maskiner på ställplatsen och så skapar vi arbetstillfällen för portugiserna. Vi betalar 2 € per/kg.

Lilla My ska ha sina promenader i alla väder.

20160121_175306

Mangnolia är nog den finaste blomman jag vet. Var över gamla bron och fotade det blommade trädet. Mandelträden blommar också rikligt här omkring och är nästan överblommade.

IMG_3310_Fotor_Collage

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

13 reaktion på “Ställplatsen

  1. Ostkaka!! Mums så gott.. En liten hemlängtan väcks till Småland. Vi Får se fram emot när vi kan åka till Benidorm och köpa semlor

  2. Ostkaka!! Mums så gott.. En liten hemlängtan väcks till Småland. Vi Får se fram emot när vi kan åka till Benidorm och köpa semlor

  3. Inte visste jag att det fanns ställplatser som har det så….att man kan ha platsen kvar när man åker iväg? Men det är väl olika på olika ställen. Jag gillar Magnolior skarpt. Vilken känsla att få se så stora träd:) Ha det fortsatt bra 🙂

    • Och minst lika många fricampare. Polisen rensar i stan så det är bara för de att hitta ställplats 300 – 500 Euro i böter kan det bli.
      Här springer folk på natten och hämtar vatten de som står utanför detta polisanmäls och det är kontroll nattetid också och avläsning av vatten mätare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *