Det ordnade sig

Så kan man säga! Det är inte lätt att komma in  på de populära ställplatserna här på Algarve. Nu har vi ringt flera kvällar till Galé och fått NEJ till plats. Men i morse ringde telefonen och det var från Parque da Galé att det fanns en plats till oss. Det tackade vi JA till.

Vi lämnade Silves utan att veta om det blev någon plats på Galé så några dagar fricamping blev det. Men först så skulle jag bli färdig hos tandläkaren så vi kunde inte köra så långt iväg. En natt vid stranden i Galé. Men det är ingen säker plats polisen jagar alla som fricampar. Polisen kom på kvällen men då sa de inget, på morgonen återkom de precis när vi skulle köra. Fransmännen (som det finns i massor av här) hade bott in sig. Poliserna gick direkt upp till dem och pekade bort härifrån. Vi valde att köra tillbaka till Silves och tandläkaren vilket var bestämt sedan tidigare. Så nu är jag färdig hos tandläkaren och det känns mycket bra till ett bra pris också.

Praia de Galé

20160210_131854

Vart åker vi ikväll till São Bartolomeu de Messines och platsen vid brandstationen, asfalt, rent och snyggt men där var det tomt. Skumt! Fick veta att även här har husbilarna blivit bortkörda. Så vi körde till marknadsplatsen och där var det smockfullt säkert ett hundratal bilar. Riktigt skitigt efter regnet men det fick bli där vi stannade för natten. Där är det skyltat husbilsparkering. Det betyder inte att man kan lägga ut mattor och hänga tvätt som många tror.

Staden São Bartolomeu de Messines har en service plats som man får använda gratis, tömning av toa och gråvatten och även friskvatten finns att få.

Bilden nedan är från friheten i Silves, det var fullt på grusplanen så de började ställa sig utanför. Det går nog bra en natt men sedan kommer nog polisen och kör bort alla.

20160211_125405

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

10 reaktion på “Det ordnade sig

    • Ställplats är vårt set att vistas här i här nere använder bilen till allt. Men jag vet att många campingar är bra och också fullbelagda men också sådana som inte har så många gäster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *