Det ordnade sig

Så kan man säga! Det är inte lätt att komma in  på de populära ställplatserna här på Algarve. Nu har vi ringt flera kvällar till Galé och fått NEJ till plats. Men i morse ringde telefonen och det var från Parque da Galé att det fanns en plats till oss. Det tackade vi JA till.

Vi lämnade Silves utan att veta om det blev någon plats på Galé så några dagar fricamping blev det. Men först så skulle jag bli färdig hos tandläkaren så vi kunde inte köra så långt iväg. En natt vid stranden i Galé. Men det är ingen säker plats polisen jagar alla som fricampar. Polisen kom på kvällen men då sa de inget, på morgonen återkom de precis när vi skulle köra. Fransmännen (som det finns i massor av här) hade bott in sig. Poliserna gick direkt upp till dem och pekade bort härifrån. Vi valde att köra tillbaka till Silves och tandläkaren vilket var bestämt sedan tidigare. Så nu är jag färdig hos tandläkaren och det känns mycket bra till ett bra pris också.

Praia de Galé

20160210_131854

Vart åker vi ikväll till São Bartolomeu de Messines och platsen vid brandstationen, asfalt, rent och snyggt men där var det tomt. Skumt! Fick veta att även här har husbilarna blivit bortkörda. Så vi körde till marknadsplatsen och där var det smockfullt säkert ett hundratal bilar. Riktigt skitigt efter regnet men det fick bli där vi stannade för natten. Där är det skyltat husbilsparkering. Det betyder inte att man kan lägga ut mattor och hänga tvätt som många tror.

Staden São Bartolomeu de Messines har en service plats som man får använda gratis, tömning av toa och gråvatten och även friskvatten finns att få.

Bilden nedan är från friheten i Silves, det var fullt på grusplanen så de började ställa sig utanför. Det går nog bra en natt men sedan kommer nog polisen och kör bort alla.

20160211_125405

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

10 reaktion på “Det ordnade sig

    • Ställplats är vårt set att vistas här i här nere använder bilen till allt. Men jag vet att många campingar är bra och också fullbelagda men också sådana som inte har så många gäster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *