Mot Frankrike

Vi valde inte E7 genom Pyrenéerna mellan Jaca i Spanien och Pau i Frankrike som leds genom Tunel de Samport som är en 9 km lång tunnel.

Från Jaca körde vi mot Cartirana på N-330 och svänger upp på N-260 och vidare på A-136 genom Pyrenéerna över gränsen till Frankrike och vidare upp mot Pau.

Ej namngiven 1

Hamnade på 1847 m och där var det massa snö. På parkeringarna vid skidanläggningarna var det mycket bilar och bussar och också bilar parkerade utefter vägen. Kan tänka hur det kan se ut under högsäsong!

Collage_Fotor

Ej namngiven 4

Många fina vyer.

Ej namngiven10

Ej namngiven 3

Ej namngiven 12

20160403_110033

 

20160403_104828

Ej namngiven 5

Ej namngiven 7

Ej namngiven 8

Hittade Tvättautomat efter vägen i Louvie-Juzon och Inter Marché. Det blev en längre rast och all vår smutstvätt blev tvättat och torkat. Körde några kilometer till och stannade i GAN på Cave de Jurancon 43,23673, -0,38996 service, tömning och vatten 2 Euro. Serviceplattan ligger på andra sidan vägen bredvid hotellet.

Ej namngiven 9

Fick riktig fint väder på eftermiddagen temperatur upptill 24 grader. Parkerade med ett gäng fransmän som var på väg till en träff, medlemmar i samma klubb från Brittany i väst till Franche-Comte i öst och runt Paris. Ett pratglatt gäng som visade på sina kartor var de kom ifrån. På andra sidan gatan finns ett kondis där kunde man köpa bröd och kall Pizza.

Kunde sitta ute en stund bakom bilen och läsa.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

9 reaktion på “Mot Frankrike

  1. Vilka höjder ni varit uppe på, går det fort hemåt nu eller tar ni det pö om pö? Vackra bilder och fiffigt med tvättautomaterna det skall jag notera. Kör som ni brukar…. Lugnt och fint.

  2. Vad roligt att se alla bilder. Själva har vi varit på tågluff genom Europa till Marocka. Passerade Pyrenéerna med tåg till San Sebastian ifrån Toulouse. Mäktiga vyer. Ha det gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *