Juli

Regn, regn! Enligt gamla bondepraktikan, om det regnar den 2 Juli ska det bli sådant väder fortsatt i 40 dagar därefter.  Det är ju så att efter regn kommer solsken.

20160703_124605

20160703_124536

Altanen har blivit lite mera utsmyckad med blommor nu.  När vi nu ska vara hemma ville Birgitta ha det lite ombonat. Jag får hålla med om att det blev mycket trevligare.

20160628_104136

Ej namngiven 5

Träffat barn och barnbarn i olika omgångar. Vi var till  Dunkers kulturhus med Michaela & Cornelia och tittade på utställningarna. Kulturkortet i Helsingborg berättigar oss till fri entré på Dunkers, Sofiero och Fredriksdal mm. Gisela och Micke är hemma hos oss de har några dagars semester. Giselas häst, Seline, ska ha ett föl. Får se om det blir nu i veckan.

Rebecka & Pontus kom med Pappa och Mamma och hälsade på oss och visade upp vad de hade köpt för alldeles egna pengar.  Även de stora barnbarnen var hemma här tillsammans med Mamma Gisela.

Ej namngiven 1

Pontus och Rebecka kunde inte vänta till de kom hem utan de öppnade paketen och lekte med det nyinköpta.

20160702_165246

 

Ej namngiven 1

Husbilen har varit hos Bengt i Örkelljunga  för montering av ny trappa och lite garanti åtgärder.

När vi svängde in på en plats för husbilar i byn Monsanto i mellersta Portugal tog det i marken och trappan slutade att fungera. Kan rekommendera att stanna på torget i byn nedanför och ta en promenad upp till byn. Byn ligger på en höjd av ca 758 m. Det som är typiskt för denna byn är att hus är byggda in i mellan gigantiska (stenar) granitblock.

Bild (Googel map) från parkeringen uppe i byn. Infart till platsen direkt efter man har svängt och det är brant.

Ej namngiven 4

3 reaktion på “Juli

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *