Juli

Regn, regn! Enligt gamla bondepraktikan, om det regnar den 2 Juli ska det bli sådant väder fortsatt i 40 dagar därefter.  Det är ju så att efter regn kommer solsken.

20160703_124605

20160703_124536

Altanen har blivit lite mera utsmyckad med blommor nu.  När vi nu ska vara hemma ville Birgitta ha det lite ombonat. Jag får hålla med om att det blev mycket trevligare.

20160628_104136

Ej namngiven 5

Träffat barn och barnbarn i olika omgångar. Vi var till  Dunkers kulturhus med Michaela & Cornelia och tittade på utställningarna. Kulturkortet i Helsingborg berättigar oss till fri entré på Dunkers, Sofiero och Fredriksdal mm. Gisela och Micke är hemma hos oss de har några dagars semester. Giselas häst, Seline, ska ha ett föl. Får se om det blir nu i veckan.

Rebecka & Pontus kom med Pappa och Mamma och hälsade på oss och visade upp vad de hade köpt för alldeles egna pengar.  Även de stora barnbarnen var hemma här tillsammans med Mamma Gisela.

Ej namngiven 1

Pontus och Rebecka kunde inte vänta till de kom hem utan de öppnade paketen och lekte med det nyinköpta.

20160702_165246

 

Ej namngiven 1

Husbilen har varit hos Bengt i Örkelljunga  för montering av ny trappa och lite garanti åtgärder.

När vi svängde in på en plats för husbilar i byn Monsanto i mellersta Portugal tog det i marken och trappan slutade att fungera. Kan rekommendera att stanna på torget i byn nedanför och ta en promenad upp till byn. Byn ligger på en höjd av ca 758 m. Det som är typiskt för denna byn är att hus är byggda in i mellan gigantiska (stenar) granitblock.

Bild (Googel map) från parkeringen uppe i byn. Infart till platsen direkt efter man har svängt och det är brant.

Ej namngiven 4

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Juli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *