Semestern…….2004

fortsätter på detta tema med tidigare semesterresor!

Semestern 2004 var det ny bil en CI Riviera 55sp. Första gången vi åker på Nordisk Camping Träff till Norge Evje 6 mil norr om Kristiansand (NCT Caravan Clubb). Tillsammans med vänner här från i Nordvästra Skåne

Collage_Fotor

När veckan för träffen var slut fortsatte vi norrut själva.  Över fjällen på slingriga vägar mot Dalen och vidare till Rjukan. Där anläggningen för tillverkning av tungt vatten ligger. Den anläggningen har det skrivits om och gjorts film om hur motståndsrörelsen dessa modiga män under 2:a världskriget saboterade för tyskarna.

Collage_Fotor

Vidare mot Gol där vi hälsade på vår dotter Ida som arbetade på hotellet i byn. Minns också att bilen tappade kylarvatten och vi fick uppsöka en verkstad. Bilen hade bara rullat några hundra mil men det fixades omedelbart.
Collage_Fotor1

Vi tog med flickorna, Ida och hennes kompis Annika på utflykt till Flåm. Körde över Hemsedal och genom Lærdalstunneln en 24,5 kilometer lång tunnel. Ett stort kryssningsfartyg och mängder med turister i Flåm så det var trångt.

Collage_Fotor

MINOLTA DIGITAL CAMERA

MINOLTA DIGITAL CAMERA  Foto NÅH

MINOLTA DIGITAL CAMERA

MINOLTA DIGITAL CAMERA Foto NÅH

Vi besökte Kjeåsen en fjällgård som vi har läst och hört talas om. Fram till 1974 var det promenad uppför berget som gällde men nu finns det en väg och  tunnel upp till gården.

Collage_Fotor

Vi återvänder till Flåm, Birgitta och jag. Det var bergbanan Flåmbanan som lockade.Tåget tar sig upp de 20 km till slutstationen, utefter bergssidan, över ravinen där vattenfallet forsar nedför berget. På vägen upp stannar tåget vi forsen och har man tur så kan man få se Huldran i forsen,och det fick vi ! (Huldran är ett väsen enligt norsk folktro). Vid slutstationen ansluter Flåmbanan till Bergensbanen som går från Oslo till Bergen.

Collage_Fotor1

Inte tar vi de stora vägarna utan över fjället vill vi köra. Naturen är så mäktig och vacker så man vill stanna ofta och rasta.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

MINOLTA DIGITAL CAMERA Foto NÅH

Collage_Fotor

I Idre träffade vi min syster Katarina och umgicks några dagar. På vägen hem stannade vi i Utby mellan Trollhättan och Lilla Edet där vår mellandotter Linn med make Björn bodde. Födelsedagsfirande tillsammans med familjen och vänner.Collage_Fotor1

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Semestern…….2004

  1. Härliga bilder som påminner om när vi körde Hurtigruten på land med bobil.

    Vi följde vattnet från Bergen till Ryssland, sex uker tog det!

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *