Utflykt

SPF Seniorerna,(Sveriges Pensionärsförbund) här i byn arrangerade en endagsutflykt till Karlshamn och laxens hus i Mörrum som vi valde att följa med på.

20160830_142036

Först ett besökt på Bergens punchfabrik, ett museum, som ska vara Sveriges enda i sitt slag. Intressant guidad tur i de gamla lokaler där punch har tillverkas i gamla tider. Det blev också ett smakprov av Karlshamns punch som avslutning på rundvandringen. Vi gick vidare i stadens kulturkvarter till ett köpmanshus från 1700-tale Skottsbergska gården en köpmansgård som har bevarats i sitt ursprung.

20160830_111828

Ej namngiven 1

20160830_112745

Ej namngiven 2

Efter all denna rundvandring blev serverade en dunderbuffé. Mätta och belåtna i överkant fortsatte vi vår resa till Mörrum.
Där fick vi en inblick i sportfiskets historia på Laxens Hus.  Där var det också uppdukat eftermiddagskaffe.

20160830_150052

Tänk att allt ska köra ihop sig på en och samma dag. Först ringer ett par som är på väg till Portugal och vill komma och säja hej. Så ringer nästa och frågar om vi är hemma och om kaffet står på bordet!

Nu blev det så att vi träffades på kvällen alla tre paren och fick prata av oss och fika.  Vi var bara hem och vände och tog husbilen så vi kunde stanna över natten där de var parkerade. Det blev lite bråttom på morgonen efter frukost, Lilla My övernattade hos Linn, Björn barnen. Men vi hann att säga hej och trevlig resa till alla innan de och vi for vidare.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Utflykt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *