Första dagen……

på Elmia fältet som vi ska hjälpa till. Samling kl:9,00 vid Smålandssektionens tältet för information och fördelning av arbetsuppgifter. Såg inte alls mysig ut i dag alldeles svart på himlen. Regnkläder och stövlar får det bli, ut så får vi se hur det blir. Jag följde med ett gäng till område 2 för att märka upp området, vi var ca 25 tal gubbar. Fick en regnskur över oss men vädret  bättre sig fram på förmiddagen. Var och en tog av redskapen i vagnen så var det bara att sätta igång. Arbetet flöt på bra efter den arbetsfördelning vi valde.  Kl: 12,00 var det kaffe och glass vid tältet smakade riktigt bra efter att varit ute några timmar. T.o.m solen tittade fram nu mitt på dagen men rätt blåsigt.

Collage_Fotor1

Nu var det tid att hämta ut “arbetskläder”  overall och armbindel som visar vilken funktion jag har på arbetspassen. Rena mannekäng uppvisningen var det  bara ett fåtal overall passade första provningen som vi hämtade ut. Men till slut var det ok bra om man kan ha två tröjor under på natt passet om man har ett sådant. Men såklart kom regnet tillbaka på eftermiddagen och det rätt ordentligt. Nu hoppas vi på bättre väder i kväll när vi ska gå och äta.

Bilar och husvagnar tvättas för att  skina som solen och se locka och inbjudande ut. Det är många utställningsbilar/husvagnar uppställda på fälten som vänta på att få köras in i hallarna. Imorgon börjar utställarna att komma till Elmia.

IMG_3597

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

12 reaktion på “Första dagen……

  1. Oj vilket väder… Hoppas att det blir bättre! Vi har vaknat till strålande sol i Stockholm idag. Snart ska vi börja packa in i husbilen och om inget går fel så kör vi idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *