Pomologi

Pomologin är läran och kunskapen om de olika fruktsorternas och växtsätt. Jag/vi fick äpplen nu i veckan som både är vackra att se på men också väldans välsmakande. Inte kom jag ihåg namnet när jag kom hem. Vi har pratat om att skaffa något äppelträd till vår trädgård och försöka att spaljera upp det. Så idag hade vi möjligheten att försöka att ta reda på detta. Man skulle ha tre äpplen med sig!

I Mjöhult här på Kullahalvön, finns Kullabygdens Musteri som idag hade öppet hus. Där var också en man för dagen som hade kunskap om äpplesorter. Men det var inte mycket till hjälp efter en lång väntan i kö. Han höll med om att det var ett mycket välsmakande äpple men det var osäker, ”Det skulle kunna vara Aroma”. ( Det har vi fått bekräftat nu också av trädets ägare )

Foto NÅH

Foto NÅH

Kullabygdens Musteri

Foto NÅH

Foto NÅH

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

16 reaktion på “Pomologi

    • Kul att du tyckte det! Mjöhult var i stort set vår hembygd när vi flyttade ned till Skåne. Nu är vi i Helsingborgs trakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *