Pomologi

Pomologin är läran och kunskapen om de olika fruktsorternas och växtsätt. Jag/vi fick äpplen nu i veckan som både är vackra att se på men också väldans välsmakande. Inte kom jag ihåg namnet när jag kom hem. Vi har pratat om att skaffa något äppelträd till vår trädgård och försöka att spaljera upp det. Så idag hade vi möjligheten att försöka att ta reda på detta. Man skulle ha tre äpplen med sig!

I Mjöhult här på Kullahalvön, finns Kullabygdens Musteri som idag hade öppet hus. Där var också en man för dagen som hade kunskap om äpplesorter. Men det var inte mycket till hjälp efter en lång väntan i kö. Han höll med om att det var ett mycket välsmakande äpple men det var osäker, “Det skulle kunna vara Aroma”. ( Det har vi fått bekräftat nu också av trädets ägare )

Foto NÅH

Foto NÅH

Kullabygdens Musteri

Foto NÅH

Foto NÅH

16 reaktion på “Pomologi

    • Kul att du tyckte det! Mjöhult var i stort set vår hembygd när vi flyttade ned till Skåne. Nu är vi i Helsingborgs trakten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *