Nu har jag…….

gjort något bra, jag har satt gasolpåfyllningen på utsidan av bilen. Nu behöver jag inte öppna bakdörrarna till gasolkofferten varje gång jag tankar gasol. Birgitta har inte varit bekväm med detta. Det blir alltid en puff och ett moln med gasol när man släpper handtaget.

bild 1 utv gasol

Nu är det bara att fylla upp tanken med gasol.

bild 2 utv gasol

Påfyllningen sitter på samma sida som dieselpåfyllningen.  Det var Stattena Gasolstation i Helsingborg som monterade utrustningen. Snyggt utfört jobb .

bild 3 utv gasol

Fick en bra kommentar på FB:

i en del länder får du inte tanka gasol utan utvändig påfyllning.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

32 reaktion på “Nu har jag…….

    • Han är duktig lugn jobbet flyter sakta framåt. Men ändå fort och proffsigt. Är noga också!

  1. Så bra att kunna tanka ”utifrån”. Vi har också funderat i samma banor men inte kommit till beslut än. Jättebra att få se hur det ser ut när du tankar för det har jag funderat över!
    Kram

  2. Lär vara mot lagen att inte ha LPG tankning från utsidan. Vi satte in två tankar för några år sedan, funkar kanonbra. Slut med slit & släp av gasoltuber….

  3. Så snyggt och bra! Trevligt att hitta hit! Ser även andra bloggare med husbil, bland era kommentarer. Nu fick jag genast lite läsning ☺️

    Hälsning från Tina i Kungsängen

  4. Vad snyggt och diskret det blev! Vi har ännu inte monterat påfyllning på utsidan för vår fast monterade flaska i plåtisen men nu blev vi inspirerade… I vissa europeiska länder är det skillnad i skattesatser för gasol som drivmedel och för hushållsbruk – därför får inte bensinmackarnas personal ”tanka” husbilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *