Nu har jag…….

gjort något bra, jag har satt gasolpåfyllningen på utsidan av bilen. Nu behöver jag inte öppna bakdörrarna till gasolkofferten varje gång jag tankar gasol. Birgitta har inte varit bekväm med detta. Det blir alltid en puff och ett moln med gasol när man släpper handtaget.

bild 1 utv gasol

Nu är det bara att fylla upp tanken med gasol.

bild 2 utv gasol

Påfyllningen sitter på samma sida som dieselpåfyllningen.  Det var Stattena Gasolstation i Helsingborg som monterade utrustningen. Snyggt utfört jobb .

bild 3 utv gasol

Fick en bra kommentar på FB:

i en del länder får du inte tanka gasol utan utvändig påfyllning.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

32 reaktion på “Nu har jag…….

    • Han är duktig lugn jobbet flyter sakta framåt. Men ändå fort och proffsigt. Är noga också!

  1. Så bra att kunna tanka “utifrån”. Vi har också funderat i samma banor men inte kommit till beslut än. Jättebra att få se hur det ser ut när du tankar för det har jag funderat över!
    Kram

  2. Lär vara mot lagen att inte ha LPG tankning från utsidan. Vi satte in två tankar för några år sedan, funkar kanonbra. Slut med slit & släp av gasoltuber….

  3. Så snyggt och bra! Trevligt att hitta hit! Ser även andra bloggare med husbil, bland era kommentarer. Nu fick jag genast lite läsning ☺️

    Hälsning från Tina i Kungsängen

  4. Vad snyggt och diskret det blev! Vi har ännu inte monterat påfyllning på utsidan för vår fast monterade flaska i plåtisen men nu blev vi inspirerade… I vissa europeiska länder är det skillnad i skattesatser för gasol som drivmedel och för hushållsbruk – därför får inte bensinmackarnas personal “tanka” husbilar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *