Nu har vintern kommit!

Nu har vintern kommit till Ödåkra också.

Ej namngiven 1

Vid gårdagens promenad var det inte så mycket snö. Vi har några fina rekreations områden omkring byn. Duvestubbe naturreservat som ligger, väster om samhället Ödåkra är ett av dem.

Ej namngiven 2

Igår var E6 avstängd i flera timmar på grund av olyckor. 20 olyckor rapporterade HD att det varit under dagen här omkring Helsingborg/Landskrona och nu på förmiddagen (Torsdag) är det samma. Vi skulle ner till Kävlinge och Barnbarnen i går, Pappa Patrik ville låna ett verktyg som jag har. Kollade trafiken på nätet och då var det okej att köra. MEN vi kom bara till Glumslöv så var det stopp. Vi fick sakta ta oss fram till avfarten mot Vallåkra/Landskrona och ta oss på småvägarna ner till Kävlinge.  Snöandet tilltog när vi körde söder ut mycket mer snö i Kävlinge än vad vi hade i Helsingborg.

Ej namngiven 1

Trafiken har ökat något enormt sedan vi flyttade till Helsingborg. Det är mycket mera långtradare på vägen nu än för 30 år sedan. Även sommartid händer det mycket på sträckan från Kropp tfp ner till Malmö och vintertid ändå mer i halkan. Vi försöker att ta andra vägar för att undvika E6 söder ut.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

10 reaktion på “Nu har vintern kommit!

  1. Ja ni har väl fått lite mer snö än vanligt verkar det som. Trafikolyckor och köer är inget vidare, då är det bra att kunna känna till småvägar.
    Kram

  2. Visst har trafiken ökat lavinartat och inte minst långtradarna. Samtidigt står Volvo direktörn i tv och säger, “Vi har säljer för lite lastbilar”. För mig går det inte ihop. Däremot stöter de ihop, när de inte håller avstånden mellan bilarna. Detta att inte hålla avstånden mellan bilarna, är minst sagt skrämmande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *