Nu har vintern kommit!

Nu har vintern kommit till Ödåkra också.

Ej namngiven 1

Vid gårdagens promenad var det inte så mycket snö. Vi har några fina rekreations områden omkring byn. Duvestubbe naturreservat som ligger, väster om samhället Ödåkra är ett av dem.

Ej namngiven 2

Igår var E6 avstängd i flera timmar på grund av olyckor. 20 olyckor rapporterade HD att det varit under dagen här omkring Helsingborg/Landskrona och nu på förmiddagen (Torsdag) är det samma. Vi skulle ner till Kävlinge och Barnbarnen i går, Pappa Patrik ville låna ett verktyg som jag har. Kollade trafiken på nätet och då var det okej att köra. MEN vi kom bara till Glumslöv så var det stopp. Vi fick sakta ta oss fram till avfarten mot Vallåkra/Landskrona och ta oss på småvägarna ner till Kävlinge.  Snöandet tilltog när vi körde söder ut mycket mer snö i Kävlinge än vad vi hade i Helsingborg.

Ej namngiven 1

Trafiken har ökat något enormt sedan vi flyttade till Helsingborg. Det är mycket mera långtradare på vägen nu än för 30 år sedan. Även sommartid händer det mycket på sträckan från Kropp tfp ner till Malmö och vintertid ändå mer i halkan. Vi försöker att ta andra vägar för att undvika E6 söder ut.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

10 reaktion på “Nu har vintern kommit!

  1. Ja ni har väl fått lite mer snö än vanligt verkar det som. Trafikolyckor och köer är inget vidare, då är det bra att kunna känna till småvägar.
    Kram

  2. Visst har trafiken ökat lavinartat och inte minst långtradarna. Samtidigt står Volvo direktörn i tv och säger, “Vi har säljer för lite lastbilar”. För mig går det inte ihop. Däremot stöter de ihop, när de inte håller avstånden mellan bilarna. Detta att inte hålla avstånden mellan bilarna, är minst sagt skrämmande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *