Idag blev det Stonehenge

Det var en trevlig camping vi var på i natt. Tömma gråvatten fick man inte göra utan att personalen var behjälplig. Men allt ordnade sig bra! Blev lite geocaching i går kväll men hittade bara en av tre. Men fick en promenad i omgivningen.

Ett museum för tanks var det utanför byn där vi övernattade

Stonehenge på Salisburyslätten byggdes för 4500 år sedan.  Man kan fundera på hur de fick stenarna på plats. Stenarna lär komma från Walse en plats som ligger ca 23 mil där ifrån.

Vi fick kliva på buss vid informationscentret som tog oss ut till platsen. Bussarna gick i skytteltrafik inga väntetider.

Det är inte som Ale Stenar där man går omkring mellan stenarna.  Nej, här får man titta   på håll men många informationsskyltar finns det. Även  audiolyssning men inte på Skandinaviska.

Vid informationscentret var de utställningar, filmspel, souvenirbutiker och restaurang. Mycket människor från jordens alla hörn det talades många olika språk. Här är de  många besökare var dag

Ikväll fick Camperkontakt visa oss en plats. Här var det bra att vi inte mötte någon på vägen ner inte bredare än bilen, backspeglarna slog i häckarna på båda sidor. MEN det finns en större väg härifrån. Inte har vi haft vädret på vår sida idag, regn och blåst men rätt varmt +14-17 grader. Vi hade faktiskt uppehåll när vi var vid Stonehenge.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Idag blev det Stonehenge

  1. Hej på Er. Roligt att följa med på er Englands tur. Åker man till England får man räknar med regn, det liksom ingår i paketet. Ska bli intressant att se vad nästa stopp bli. Kör förslktig. Cheers från oss

    • Kan bero på att de är för stora och kranke du har för dålig uppkoppling.
      Ingen annan som har nämnt detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *