Veckan som var…

I slutet på förra veckan kom Pelle & Eva ner till oss. Nu är vi pensionärer och har ingen tid att passa så vi fick ha gästerna någon dag längre är förr. 40 års vänskap har vi nu i år, vad tiden går. Vi passade på att göra några utflykter en till Kåseberga och Ales stenar och så var vi över till Helsingör, säkert 10 år sen sist.

En blåsig eftermiddag, turistsäsongen är förbi men några butiker var öppna i Kåseberga och vi kunde få oss lite kaffe. Det fanns även möjlighet att handla rökt fisk. De som riktigt gillade blåsten var surfarna som höll till utanför hamnen.

Promenad uppför slänten till Ales stenar. För P & E var det första gången de var här i Kåseberga. Klart att man måste upp till stensättningen.

Här kan man strosa fritt i fårhagen. Det gäller att se sig för var man sätter fötterna.  Minst lika pampig som Stonehenge i England är denna stensättning.

Det var länge sedan vi var med båtarna över till Helsingör. Här lämnar vi Helsingborg.

Överraskad att stan myllrade av folk och butiker lockade med sina varor. Här kopplade vi av med att slå oss ner på torget på en av uteserveringarna. Fick lite feeling  av att vara längre söder ut när solen tittade fram och värmde.

Kortet lånat av Eva:s Instagram

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Veckan som var…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *