Gåsamiddag

Ikväll har det varit gåsmiddag hos Gerry & Eva. En tradition vi haft sedan vi kom till Skåne. De är våra första grannar vi fick när vi flyttande till Kullahalvön. Så kul att fortfarande träffas under sådana former.

På en klassisk Gåsamiddag serveras det svartsoppa. I år försökte jag få tag på Svartsoppa hade väl lyckas om jag köpt på en gång när det fanns i affären. För hållbarheten var inte hindret ! Beställde till 1 dec. men så ringde de från affären och säjer att de inte får någon mer leverans och det är slut på hyllan. Så det fick bli Jordärtskockssoppa till förrätt istället och Skånsk äppelkaka till efterrätt. Det är Eva som får ha det största besväret med att laga till gåsen och alla tillbehör. Vi har förrätt och efterrätt med oss, och någon liten chokladbit till kaffet.

Vi har husbilen med oss, bra för oss och Lilla My som kan koppla av.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Gåsamiddag

  • svartsoppa smakar lite som pepparkaka. Det hör till liksom vi är 5 personer och vi är två som vill ha svartsoppa

  • Matts slaktade ni inte gris i ditt hem? Gjorde ni inte paltbröd, och kokte och åt med vitsås och fläsk.
   Ja det ingår lite blod i svartsoppa (Gås eller grisblod) smakar lite som pepparkaka.

    • Nej Man kan använda blodpulver istället
     Ingredienser
     Grisblod 2,0 dl
     Hönsbuljong 1,2 liter
     Vetemjöl 2,0 msk
     Vinbärsgelé 1,0 dl
     Vinäger 3,0 msk
     Konjak/brandy 2,0 msk
     Rött vin 1,0 msk
     Portvin 1,0 msk
     Sirap 1,0 msk
     Timjan (torkad) 1,0 tsk
     Svartpeppar (nymald) 2,0 krm
     Kryddpeppar mald 2,0 krm
     Kryddnejlika 1,0 krm
     Ingefära 3,0 krm
     Kanel (mald) 1,0 krm
     Salt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *