Ställplats i Rincón de la Victoria stängd

En populär ställplats i Rincón de la Victoria (Málaga) har enligt insändarskribenten stängts efter press från konkurrerande campingägare.

 

Vräkta campare valde Portugal

Publicerad 2018-01-09 16:45

INSÄNDARE Ställplats Camper Areas M&H El Rincón blev stängd av myndigheterna 2 januari. Vi var cirka 40 bilar, som hals över huvud fick lämna platsen, med kort varsel. De flesta av oss brukar ligga i Rincón de la Victoria hela vintern (övervintra).

Vi var företrädesvis engelsmän, holländare, belgare, tyskar samt svenskar. Ställplatsen hade ett treårsavtal, som skulle förnyas, men efter överklagan från campingägare i närheten som Valle Niza och Laguna Playa, som är de huvudsakliga anstiftarna till överklagan, stoppades ställplatsens licens.

I deras reception är det inrett en liten butik med service för husbilar och det ingick inte i deras licens. Detta föranledde campingorganisationen att överklaga till rådhuset med förmaningen att om dom inte stoppade ställplatsen, så skulle dom anmäla rådhuset.
Under de tre år ställplatsen varit öppen har dom trakasserats av hundratals inspektioner från campingägare runtom. Dom har uppfyllt alla krav dom fått, som att upprätta träbarack och gröna stängselstolpar. Men det hjälpte inte.

Flera ställplatser runt om jagas av liknande problem från campingägare. Vi som drabbas av detta blir inte mer positiva till ”giriga” campingägare utan tvärtom.

Varför skall vi betala tre fyra gånger så mycket på en camping? Det är till och med dyrare än att hyra en lägenhet. Många är ej ens nära centrum, vilket vi anser nödvändigt.

Hälften av oss for direkt till Portugal för fortsatt övervintring. Det gynnar varken campingägare eller näringsliv på Solkusten tyvärr.

Kan det finnas en hake i att nämnda campingägare är både ordförande och vice ordförande i campingorganisationen? Är det politiker eller campingägare som bestämmer på Solkusten?

Lars Larsson
Övervintrade

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

7 reaktion på “Ställplats i Rincón de la Victoria stängd

  • Det har tydligen skrivits mycket i holländska och Tyska tidningar verkar som det är tillfälligt stängt.
   MEN ska kolla upp det mera

 1. När vi varit i södern under sommarmånaderna, föredrar vi camping och har bara bott på ställplats någon enda natt under 17 år. Vi vill ställa ut bord, stolar, markis. Vi vill känna att det finns kvar, när vi varit ute och cyklat. Vi har nästan uteslutande bott på fem stjärniga campingar, oftast under 20€ på för säsongs pris. Men visst är det synd om dem som vill övernatta enkelt.

  • Håller med dig nu när vi har mindre bil då passa Camping oss. Men jag vill också ha möjlighet till ställplats.
   På tal om ställplats vist kan du ha möbler ute på visa ställplatser och inget har försvunnit för oss.

 2. Det var synd för den ställplatsen har vi stått på flera gånger. Där kan man ha bord och stolar ute. Spanien och campingarna försöker jaga bort oss husbilister som föredrar ställplatser och fricamping bl a. Vi får väl se vart vi tar vägen när vi kommer nedåt, kanske bättre att åka mot Italien?

  • Nu har jag mailat till platsen och frågat statusen. För vi gillade den platsen
   Har förstått att det har blivit svårare i Spanien att fricampa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *