Sibiriska vinterkylan

Oj vad kalt det har blivit nu och med hård vind. Tar mina promenader med Lilla My i skogen men det är inte så mycket lä där heller. Vinterkyla utan snö har fått sitt grepp om Ödåkra där vi bor (Helsingborgstrakten). Natt-temperatur under 8 – 10 minus. Ser ut att hålla sig in i Mars. Vi som trodde att våren var på väg men vi får nog tänka om.

Lite snö har har vi haft i vinter, men inget som har varit långvarigt eller kommit i några massor. Det 16 februari såg det ut så här på Yrvädersgatan.

Med isdygn menas att temperaturen inte överstiger 0,0°C under dygnet. Egentligen avses då inte ett kalenderdygn utan det så kallade temperaturdygnet. Temperaturdygnet sträcker sig från klockan 19 (klockan 20 svensk sommartid) föregående dygn till klockan 19 (klockan 20) innevarande dygn.
Källa: SMHI

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

13 reaktion på “Sibiriska vinterkylan

  1. Jag tittade på vimpeln på flaggstången vid sju- tiden på morgonen. Jo det blåser medvind till jobbet. Jag lunkade iväg. Men hur komma hem i afton? Jag var nära att gå tillbaka tre gånger, så SVINkallt var det.

    • 12 minus i natt. Inget skönt att vara ute p.g.a. blåsten ser så härligt ut när man tittar ut och solen
      strålat. Men fy så kallt det är.

  2. Blåst är inte kul, men bor man på Yrvädersgatan, ska man väl ha lyte yrväder. Det blåser på GC också men vi har haft 17,6 grader som lägst i natt. Det ser ut att bli en mulen och blåsig dag, men temperaturen har stigit till 19 grader. Ha dé gott!

  3. Det är så fruktansvärt kallt nu och inte verkar termometern komma upp på plus-sidan inom den närmsta tiden. Blåst är det värsta jag vet, hela kroppen “beckar ihop” och jag väntar intensivt efter värme och sol!

  4. Då har vi betydligt mer vinter här i Ulricehamn och tur är väl det….när alla Danskar har vinterlov…. för då kommer de hit. 😀 Skidbacken vimlar av danskar på skidor både vana och ovana. Hellre vinter med snö än grått och tråkigt. Snart lämnar vi vintern åt sitt öde. Ha de gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *