Karlstad

Vi stannade på Mariebergsskogen parkering i Karlstad där 6 platser är markerade för personbil 2, 24 timmar. Ingen service men bra plats för övernattning på resan. Populär plats, det kan stå mer än 20 husbilar på parkeringen, vi var 10 parkerade på natten. Karlstad har haft möjlighet till tömning av grå/svartvatten men det är stängt (synd). Så Nyängen – rastplats 20 minuters resa fick det bli för oss. Kristinehamn är ett bra alternativ och också kostnadsfritt att tömma men är man där sent och och söker övernattning så stannar man där såklart.

Så finns det husbilsåkare som har ett beteende  att tömma svartvatten (Toan) på gräsmattan. Det är sådana som ser till att det blir svårare för oss att stanna i städer och byar. Förbud och bommar kommer så det blir omöjligt att besöka aktiviteter i städerna. Just detta hände på Mariebergsskogen parkering. Ska väl inte vara så svårt att söka upp en plats som är ämnad för detta. Så kan vi fortsättningsvis ha det trevlig med våra husbilar.

Har man dessutom klubbnamn+nummer klistrad på bilen så syns man och blir uppmärksammad, klubbnummer kommer man lätt ihåg.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

11 reaktion på “Karlstad

  1. Ägarna säger hela tiden att de måste planera sina resor då de är ute lite längre för att kunna tömma på rätt och anordnade platser samt en extra toakassett har jag också med mig. Så tråkigt att se och höra att sådant här missköts.

  2. Hoppas verkligen att det bara är några få som beter sig så illa o tömmer på gräsmattan. Men det räcker i och för sig med en husbil som sen förstör för alla andra , och att ställen stängs. Det blir fler o fler husbilar så alla platser behövs verkligen. Kram till er

  3. Men hur tänker folk? Håller helt med dig att det är vårt uppträdande som avgör om det kommer att finnas ställplatser på bra ställen för oss eller inte

  4. Ja det var verkligen chockerande att se, vi hade fri syn ifrån vår husbil på hur det hela gick till.
    Kvar lämnades en hög med blågrönt färgat toapapper mm.

    Bra Nisse att du kollade upp honom.

    Annars hade vi det trevligt tillsammans med er.

    • Ha det fortsatt bar nu! Hoppas att kylan släpper i norr till ni har anlänt.
      Tack för senast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *