Karlstad

Vi stannade på Mariebergsskogen parkering i Karlstad där 6 platser är markerade för personbil 2, 24 timmar. Ingen service men bra plats för övernattning på resan. Populär plats, det kan stå mer än 20 husbilar på parkeringen, vi var 10 parkerade på natten. Karlstad har haft möjlighet till tömning av grå/svartvatten men det är stängt (synd). Så Nyängen – rastplats 20 minuters resa fick det bli för oss. Kristinehamn är ett bra alternativ och också kostnadsfritt att tömma men är man där sent och och söker övernattning så stannar man där såklart.

Så finns det husbilsåkare som har ett beteende  att tömma svartvatten (Toan) på gräsmattan. Det är sådana som ser till att det blir svårare för oss att stanna i städer och byar. Förbud och bommar kommer så det blir omöjligt att besöka aktiviteter i städerna. Just detta hände på Mariebergsskogen parkering. Ska väl inte vara så svårt att söka upp en plats som är ämnad för detta. Så kan vi fortsättningsvis ha det trevlig med våra husbilar.

Har man dessutom klubbnamn+nummer klistrad på bilen så syns man och blir uppmärksammad, klubbnummer kommer man lätt ihåg.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

11 reaktion på “Karlstad

 1. Ägarna säger hela tiden att de måste planera sina resor då de är ute lite längre för att kunna tömma på rätt och anordnade platser samt en extra toakassett har jag också med mig. Så tråkigt att se och höra att sådant här missköts.

 2. Hoppas verkligen att det bara är några få som beter sig så illa o tömmer på gräsmattan. Men det räcker i och för sig med en husbil som sen förstör för alla andra , och att ställen stängs. Det blir fler o fler husbilar så alla platser behövs verkligen. Kram till er

 3. Men hur tänker folk? Håller helt med dig att det är vårt uppträdande som avgör om det kommer att finnas ställplatser på bra ställen för oss eller inte

 4. Ja det var verkligen chockerande att se, vi hade fri syn ifrån vår husbil på hur det hela gick till.
  Kvar lämnades en hög med blågrönt färgat toapapper mm.

  Bra Nisse att du kollade upp honom.

  Annars hade vi det trevligt tillsammans med er.

  • Ha det fortsatt bar nu! Hoppas att kylan släpper i norr till ni har anlänt.
   Tack för senast!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *