Zoo

På måndagen blev det ett besök på Zoo i Köpenhamn. Passade bra nu när vi skulle skjutsa hem Ask till Köpenhamn. Vi hämtade mamma Ida och pappa PerThore så de fick följa med och visa vägen till Zoo. Parkering mitt emot entrén och inte så mycket folk, ingen tränsel, bra väder för att gå och titta på djuren. Utnyttjade Club BroPass och fick 20 % rabatt på entrén, och så visste Ida om ett tillbud, att man kan få 50 Dkr att handla för på Zoo. Så det blev till glass!  Det pågår en stor ombyggnad i mitten av anläggningen så det blev som två återvändsgränder.

Vi blev lite sugna så vi lunchade inne på Zoo, allt smakade mycket bra. Men alla dessa fåglar som försöker att sno åt sig maten förstör matlusten. Nu hittade vi en plats under ett parasoll ett sycke ifrån serveringen så det var lite lungnare. Ett otyg att det finns folk som finner nöje i att mata fåglarna, och att inte plocka undan efter sig. Visst tappar både barn och vuxna gobitar på marken och då är fåglarna blixtsnabbt framme och norpar åt sig.

Visst är lejonen stiliga

och dessa två präriehundar var så gulliga.

Här kunde vi gå in i inhägnaden hos kängurur, var lite spännande att se dem på så nära håll.

Isbjörnen var intressant, tänk att den blir tre meter när den ställer sig på bakbenen.

Noshörningsbebis. Föreställ er att den en dag kan väga 2500 kg och springa 55 km/h

Elefantbebisen kom till världen den 17 maj

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

9 reaktion på “Zoo

  1. Jag är ett lejon! Följaktligen har jag letat lejon över hela nätet, men med dåligt resultat. Nu har vi bara en lejonunge i framrutan, och den ser lite för snäll ut. Vi hade ett riktigt lejon innan men det blev urblekt.

  2. Vilken tur med rabatter. 😀 Många år sedan vi besökte ett zoo. Sommartid befinner vi oss för det mesta i Sverige. Nu när vi fått en ny kull barnbarn så blir det säkert mer besök på ”barnaktiviteter”. Tänker många gånger att vi ska ta en tur till Danmark, men….tiden räcker konstigt nog inte till numera :D. Ha de gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *