Zoo

På måndagen blev det ett besök på Zoo i Köpenhamn. Passade bra nu när vi skulle skjutsa hem Ask till Köpenhamn. Vi hämtade mamma Ida och pappa PerThore så de fick följa med och visa vägen till Zoo. Parkering mitt emot entrén och inte så mycket folk, ingen tränsel, bra väder för att gå och titta på djuren. Utnyttjade Club BroPass och fick 20 % rabatt på entrén, och så visste Ida om ett tillbud, att man kan få 50 Dkr att handla för på Zoo. Så det blev till glass!  Det pågår en stor ombyggnad i mitten av anläggningen så det blev som två återvändsgränder.

Vi blev lite sugna så vi lunchade inne på Zoo, allt smakade mycket bra. Men alla dessa fåglar som försöker att sno åt sig maten förstör matlusten. Nu hittade vi en plats under ett parasoll ett sycke ifrån serveringen så det var lite lungnare. Ett otyg att det finns folk som finner nöje i att mata fåglarna, och att inte plocka undan efter sig. Visst tappar både barn och vuxna gobitar på marken och då är fåglarna blixtsnabbt framme och norpar åt sig.

Visst är lejonen stiliga

och dessa två präriehundar var så gulliga.

Här kunde vi gå in i inhägnaden hos kängurur, var lite spännande att se dem på så nära håll.

Isbjörnen var intressant, tänk att den blir tre meter när den ställer sig på bakbenen.

Noshörningsbebis. Föreställ er att den en dag kan väga 2500 kg och springa 55 km/h

Elefantbebisen kom till världen den 17 maj

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

9 reaktion på “Zoo

  1. Jag är ett lejon! Följaktligen har jag letat lejon över hela nätet, men med dåligt resultat. Nu har vi bara en lejonunge i framrutan, och den ser lite för snäll ut. Vi hade ett riktigt lejon innan men det blev urblekt.

  2. Vilken tur med rabatter. 😀 Många år sedan vi besökte ett zoo. Sommartid befinner vi oss för det mesta i Sverige. Nu när vi fått en ny kull barnbarn så blir det säkert mer besök på “barnaktiviteter”. Tänker många gånger att vi ska ta en tur till Danmark, men….tiden räcker konstigt nog inte till numera :D. Ha de gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *