Händelserik dag

I Trollhättan har vi varit mycket när Linn och Björn bodde där men aldrig sett slussområdet ordentligt men Kanalcafét besökte vi många gånger på den tiden. Nu blev det en lång promenad i slussområdet. Det är tre sträckningar där kanalen har gått fram.

Sträckan som byggdes på 1794 – 1800 talet är idag ett vackert vattenfall

Kanalen som byggdes för att passa Göta kanalmått, används inte idag

Nya slussleden.

När jag kom ut med Lilla My på morgonen så såg jag att vi hade punktering bak (pyspunka). Såg misstänkt ut i går kväll men tänkte inte mer på det. Ringde Falk assistans direkt. Där var det lång väntan innan de svarade men väl där så ordnade det sig snabbt och bra. Bärgare anlände och pumpade upp däcket såg osäkert ut om det skulle hålla luften kvar. Försökte att köra upp bilen på flaket men överhänget tog i marken. Så det blev att bärgaren körde efter oss till däckfirman för att se om luften höll och det gick bra.

Här fick vi omedelbar hjälp av Vianor.

Det började att dugga när vi var hos Vianor men vädret blev bara sämre. Så här såg det ut när vi tog kaffe rast.

Vi har sett så många Älgar på väg upp genom Dalsland och Värmland. Dessa står alldeles vid vägen, vi vände åkte tillbaka ett stycke och kunde ta den här bilden.

Morokulien gränsen Sverige & Norge

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Händelserik dag

    • Falcks Vägassistansförsäkring är toppen bra fungerar utmärkt i Spanien också
      vi har använt den 3 gånger på 15 år. Första punkterinmgen på husbil
      Finns även för bilar över 3,5 ton kallas XL

  1. Skönt med tryggheten att kunna få hjälp när och om det händer något. Vi har oxå en assistansförsäkring, har dock inte behövt använda den än.. 🙂 Det är fantastiskt med våra vilda djur, kul att få med på bild! Glad midsommar!

    • Ja allt ordnasig på 2 timmar från att bärgaren kom. Ja vi ska ha det bra Midsommar i Norge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *