Dalsnibba

Lämnade Geiranger och började stigningen uppför berget målet nu på förmidagen var Dalsnibba. Två kryssningsfartyg har anlänt under natten och då ökar befolkningen i byn. Det märks också på busstrafiken och andra uthyrningsfordon som också ska upp till Dalsnibba. Det är trångt på vägen upp för berget när man ska trängas med bussarna, skönt att vi har liten bil. Har blivit av med backspegel ett år vi var här!

Sista vägen upp till Dalsnibba  är betalväg 140 Nkr när det är betalt är det bara att slingra sig uppför berget. Dimma och duggregn uppe på toppen. Vi stannade på en parkeringsficka före sista svängen/backen upp och tog lite fika. Mycket bussar på toppen men en stor och bra p-plats lätt att parkera husbilen. Så nu kan vi stryka detta från vår To Do List. Vägen var stängd för några dagar sedan på grund av snöoväder.

Vi fortsatte ner till Lom och sedan vidare upp på Sognefjell 1400 m/öh.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

8 reaktion på “Dalsnibba

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *