Kall natt

En natt på fjället utefter Sognefjellsvegen inte så långt från Sommar Ski Centre. Här tränas skideliten och blivande stjärnor dagarna i ända med avbrott när dimman slår till.

Lilla My och jag var ute på en liten runda på fjället.  Försökte få igång henne i snön, men det var inte så intressant hon ville komma hem till värmen. Temperature sjönk till mellan 4-5 + grader så pannan fick hålla värmen i bilen.

Vi svängde av från Sognefjellsvegen in på Tindevegen vilket är en betalväg över fjället. Här betalar man med creditcard. När vi var här på 70-80 talet så la man bompengsavgift i ett kuvert och skrev på namn och reg.nr och stoppade det i ett järnrör. Nu är det bom och betalstation som gäller. En bompeng är en avgift som tas på många vägar, fjälvägar, broar, tunnlar och landsvägsfärjor i Norge även i städer. Bild Googel map

Dimman hängde envist kvar, så mycket av den fina naturen såg man inte idag. I Norge finns det 18 st Nationella turistvägar särskilt utvalda vägar med härliga och spännande naturupplevelser, vi har kört nästan alla vägsträckorna och några flera gånger.

När vi kom lite lägre, ca 800 möh så började dimman att lätta. Så då blev det kaffe och sträcka på benen, rasta Lilla My.

Till slut blev det blå himmel och temperaturen visade över tjugo grader.

.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

4 reaktion på “Kall natt

  1. Jag gillar fjällvärlden och snön man ser under sommartid, trots vi har lång vinter här hemma hos oss. Vädret ändras också fortare än man hinner blinka ibland 🙂 Ha det fortsatt bra på er resa. Fina bilder 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *