Mora

Tråkigt att Mora har tagit bort platsen vi Rosa huset. Där det var välordnat med staket väl makerat där husbilarna kunde parkera, visserligen bara soptunnor men för oss en alldeles perfekt parkeringsyta och att det också var gratis att stå på platsen det bjöd Mora kommun på. Nya parkeringsregler fr o m 18 juni 2018.

Nu är det parkeringsförbud på denna stora plan. Det är en yta iordningställd men bara dagtid, omgärdad med stora stenbumligar. Där staketen var uppställda förr. Nu är de två första timmarna gratis, resten av dagen betalning. Ingen nattparkering.  I natt stod där 25 husbilar en husvagn och en långtradare. Parkering förbjudenskylt in till grusplanen.

Så ser skyltningen ut!

Så här skriver Mora Kommun på hemsidan

Husbilar

Husbilar parkeras som andra fordon på allmänna parkeringar enligt de regler som gäller för varje parkeringsplats. Följ skyltning på plats. Var noga med att husbilen får plats inom parkeringsrutan och att husbilen är klassad som personbil om den ska stå på en personbilsparkering. I övrigt hänvisar vi till de kommersiella ställplatserna och campingplatserna inom kommunen, för de med husbilar som vill stanna längre tid och få mer service.
Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Mora

  1. Det låter inte som att de är så intresserade av att få dit turister!!? Nu ska vi oxå snart rulla husbil! På lördag rullar vi söderut för två månaders husbilsresa i Europa 🙂

    • Ska bli kul att bli med på Bloggen.
      Jag är inte enreserad att betala 400 – 500 för att övernatta på Camping i Mora
      <100 kr för att få service töma och vatten sedan är jag nöjd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *