Höstdagjämning

Man kan säja att höstdagjämning annonserar att hösten är i antågande. Vi har precis beskådat stormen Knut som inte blev det kraftiga ovädret som var väntat, här i Helsingborgstrakten.  Mycket nerblåsta små grenar med löv från ek som vi har mycket av här om kring.  Ekollon i mängder har utvecklats i år och faller nu ner i på gångbanorna. Vi har inte fått några stora mängder regn heller efter den extrema torrperioden vi har haft.

Nu har vi fiberkabeln invid huset bara vänta på fortsatt installation. Det är bra att man är hemma när de kommer med sin maskin och ska börja lägga kabel på tomten. Här hade gräsmattan varit uppfräst om vi inte varit hemma. De hade inte kommit fram till gräset när jag kom utrusande och stoppade dem. Jag vill  att ni lägger kabeln under plattraden sa jag till grabbarna. Själva kunde de inta ta beslutet så jag fick diskutera med arbetsledningen. Det blev som jag ville ha det.

Gräsmattan har hämtat sig bra efter torkan så det är onödigt att förstöra den med kabel nerläggning där. Ni ser vad torkan har förstört häcken.

6 reaktion på “Höstdagjämning

  1. Bra att det gick att hejda fiberdragningen, under plattorna är en klart bättre väg. Jag tror att det i framtiden kommer att grävas av många fiberkablar som är lagda ytligt i gräsmattor och rabatter.

    • Man kan undra om man har dokumenterat över allt. Här på vår samfällighet är det nog väl dokumenterat.
      Min son sa som du att vet man inte var den ligger så gräv de av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *