Åter hemma

Efter sedvanlig avtackning och information om antal besökare på mässan och ekipage på området  av Caravan Club och Elmia VD var det tid för oss att vända hemåt. Det var preliminärt 2580 ekipage och 34502 personer på mässan i år. Lite efter klockan femton var vi  klara att köra, då var det inte många bilar kvar på Elmia området.

Måste berätta: Vi stod och pratade med ett par på mässan när Rickard Olsson programledare för Bingolotto gick förbi. Jag kunde inte vara tyst “Hej Rickard har du inte en Bingolotto till mig, från innerfickan drog han upp en lott och gav mig. Tack.” Tyvärr var det ingen storvinst på den, men det är man van vid!

Nu är det ett år till nästa Elmia Husvagn Husbil mässa 11 – 15 september 2019.

Ett tips till er som köper biljett på område två, tag med två plankor på 1,5 m så har ni inga problem med att ställa upp bilen. Våra uppkörningsklossar vi har i husbilarna är inte helt tillräckliga för att komma i våg. Underläggsklossar finns det gått om på området men inga med lite längd på. Området är inte så brant men det skiftar väldigt på lutningen. Bara ett tips!

Det blev Valvaka och lite Bingolotto i soffan när vi var klara med avlastningen av husbilen. Nu blir vi hemma en stund finns lite måsten och lite annat att ta tag i.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

10 reaktion på “Åter hemma

 1. Det verkar ha varit en del besökare då. Oj inte skulle jag vilja stå i den slänten. Har varit där en gång och såg hemska plockepinn under bilarna. Tur att inga olyckor händer.
  Kram

  • Vi har inte haft någon incident bland bilarna. Var en dam som blev getingstucken och fick en allergisk chock.

 2. Det va bra att få lite tips om långa brädor! Detta var första gången vi stod på område två med dess lutning. Vi hade ju inte tänkt att åka i år eftersom vi fick ny bil i april i år. Med andra ord Nada Behov. Men när sept närmar sig känns suget och vi hade turen att få en biljett via fejsan, nappade direkt o område två var alternativet!
  Nu är det planering av resväg söderut som gäller!
  Ha det gött!

 3. Vi stod i fjol på område 2 och det lutade nåt fruktansvärt. Jag var livrädd när alla husbilsvänner ville hjälpa till när vi skulle köra upp på allt hembygge…huvva huvva så hemskt det var. Vi har nu som sagt hydrauliska stödben så det känns betydligt tryggare. Om vi skulle komma ner igen till Elmia skulle vi nog hoppas på område 1 istället 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *